Гаражі аеропорту продають за два мільйони

1770 0

Ми у соцмережах:

Гаражі аеропорту продають за два мільйони

Рівненський аеропорт — боржник. Новина не нова, сутужні фінансові справи комунального підприємства облради — ще з початку 2000-х. П’ятгнадцять років тому на майно аеропорту навіть наклали арешт, поки борги не будуть погашені, проте за «розмороження» підприємства досі не взялися.

Летовище минулі кілька років почало заробляти завдяки чартерним туристичним рейсам. Та вийти з боргової ями і почати вкладати кошти у власний розвиток воно не в силі — без підтримки бюджету або інвестора. А поки обласна влада котрий рік лише декларує допомогу та залучення інвестицій, виконавча служба вкотре взялася за свою основну функцію — погашення заборгованості шляхом продажу майна.

Виставили на продаж одразу два об’єкти на території аеропорту: старі гаражі та автостоянку біля них. Стоянку на 6 тис. кв. м оцінили у 591 тис. грн, а от занедбані гаражі у майже 2 млн грн. Аукціон щодо стоянки має відбутися 25 травня, продаж гаражів, площею 1441 кв. м — 3 червня, якщо до того часу їхнє відчуження не скасують у суді. Подав позов на виконавчу службу директор рівненського аеропорту, а заодно публічно виступило проти і керівництво облради. Хоча облрада могла не допустити взагалі оголошення аукціону, якби з бюджету вчасно виділили гроші на розвиток аеропорту або хоча б активніше шукали інвесторів. Ну і, звісно, уже давно мали б здати в експлуатацію потрібну для роботи аеропорту з літаками типу «Боїнг» руліжну доріжку. Її «ремонт» триває уже три роки.

Оскільки через карантин аеропорт втратив і ті доходи, які мав, підприємство почало боргувати заробітну плату працівникам. Частину коштів на погашення боргу перед людьми з обласного бюджету виділили, решту обласна влада обіцяє додати після того, як буде переглянуто зміни до обласного бюджету за результатами першого півріччя. А ось що робити з основним боргом, досі не вирішено.

Прес-служба Рівненської облради, зокрема, повідомила: «Вказане майно використовується для потреб самого аеропорту, зокрема, для зберігання техніки. За інформацією директора підприємства, під арештом також опинилася техніка, яка безпосередньо використовується в процесі обслуговування літаків та є необхідною умовою для проходження аеропортом сертифікаційних перевірок. Позиція керівництва обласної ради та облдержадміністрації з цього питання категорична: не можна допустити продаж майна такого стратегічного для Рівненщини об’єкта».

Голова обласної ради Олександр Данильчук звернувся в обласну прокуратуру, управління СБУ, щоб не доступити відчуження майна аеропорту.

Сергій Подолін, перший заступник голови Рівненської ОДА:

— Минулого тижня ОДА повторно направила лист щодо невиставлення на продаж майна аеропорту. На сьогодні відповіді від виконавчої не було. Крім того, керівник аеропорту звернувся до Господарського суду. Є стаття Повітряного кодексу, відповідно до якої заборонено реалізовувати майно аеропорту. Тому ми впевнені, що рівненський аеропорт залишиться як цілісний майновий комплекс, а стратегічний інвестор буде знайдений.

Олеся АНТОНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також