«Гарячі» рятувальники: «Моделі є, аби вистачило календарів»

148 0

Ми у соцмережах:

«Гарячі» рятувальники: «Моделі є, аби вистачило календарів»

Календарі з фотографіями полтавських рятувальників, які надрукували у вересні, розмітають швидше за гарячі пиріжки: від загального тиражу до тисячі екземплярів залишилася половина. Тому якщо хочете упродовж наступного року бачити на стіні не безликі малюнки, а «гарячих» полтавських «котиків», здатних заради вас у разі необхідності подолати лід і полум'я, поспішіть. До того ж - користь для спільної справи.

Голяться не безкоштовно, а заради РЕБ
Ціна календаря – 1500 грн. Погасити хвилю подиву з приводу дорожнечі повинна добродійна мета: ці гроші підуть на закупівлю двох машин та станції РЕБ для рятувальників, які зіграли ролі дванадцяти місяців та прикрасили обкладинку, а також їхніх колег. Виручити збираються півтора мільйона гривень, загальна сума збору – 12 мільйонів гривень. Так що, напевно, ваша участь у зборі такої великої суми зимовими вечорами зігріватиме не менше, ніж пожежники на фото., 

Зняти уніформу та знятися для календаря рятувальникам запропонували співробітники полтавського простору розвитку міста "Містохаб". Мету озвучили відразу: «Знаємо, що вам потрібен РЕБ та автомобілі, давайте допоможемо зібрати». Звичайно, хто відмовлятиметься? Тим більше, з огляду на те, як дістається мешканцям Полтави останнім часом. Днями помер ще один постраждалий під час атаки на Інститут зв'язку 3 вересня.

- Якщо говорити про удар по Інституту зв'язку, де рятувальники працювали три дні, то тоді 24 години на добу вила сирена, - зазначають Коротко про в пресслужбі ДСНС у Полтавській області.Потрібно було боротися за життя людей, тому бувало, що працювали і під час тривоги – коли нас переконували, що зараз більш-менш безпечно. Якби наші співробітники були захищені за допомогою додаткової станції РЕБ, вони могли б працювати спокійніше.

На зйомки хлопці приїжджали до однієї з частин одразу після зміни. Причому відпочивати не доводилося: навіть для фото треба було по-справжньому боротися зі стихією, адже все – і вогонь, в який для видовищності постійно підливали олію, і піна, і крижана вода - було справжнім.

Навіть кращі за австралійських
Втім, ніхто не був проти – умовляти безкоштовно попрацювати манекенником нікого не довелося. Тим паче, полтавським рятувальникам є чим похвалитися.

- Дуже шкода, що є лише 12 місяців плюс обкладинка – підкачаних гарних хлопців у нас багато, тільки ось майданчиків для фото, щоб вмістити хоча б трохи більше, не вистачає, - посміхається у розмові з Коротко про начальниця відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС у Полтавській області Світлана Рибалко.Ми могли б «закрити» календар одним підрозділом, але довелося враховувати обмежений час, виділений на зйомки, та залучати тих, хто до нас міг у цей момент приїхати, зокрема, з області. Моделей у нас вистачить, аби вистачило календарів!

Світлана Рибалко зізнається: давно придивлялися до ідеї зняти "гарячих" полтавських рятувальників за прикладом австралійських, які ще, мабуть, із 1970-х розбурхують уяву жителів усієї планети. І до того ж, впевнені полтавці, місцеві борці зі стихією нічим не гірші, а навіть кращі за австралійських колег.

- Але я нічого такого в цьому не бачу, - зазначає Світлана Рибалко. – Сильні, мужні рятувальники – це вселяє надію, що в разі чого справді приїдуть професіонали та допоможуть, і зможуть фізично витягти, врятувати, захистити людину. Це ж не секрет, що рятувальник має бути сильним та витривалим.

Усі чоловіки, які потрапили на сторінки календаря, не кабінетні службовці, а ті, хто виїжджає за першим сигналом на пожежі та інші лиха, а також усувати наслідки ворожих прильотів. Є серед них і пресофіцер – «Квітень», але й він також не уникає виїздів і, у разі чого, може відпрацювати їх нарівні з іншими.

Не проходьте повз
Купити календар можна за посиланням. coverthefirst.com.ua

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також