В Україні обрали найкращу вчительку

229 0

Ми у соцмережах:

Леся Павлюк

Вчителька початкових класів з Івано-Франківська Леся Павлюк стала лауреатом національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2024.

Крім того, вона отримала звання переможця у категорії "Вибір українців". Про це повідомляється у Фейсбуці премії.
- Головний приз Global Teacher Prize Ukraine 2024 виборола Леся Павлюк, педагог початкових класів з Івано-Франківська, а також її підтримали українці у рамках опитування на платформі "Дія.Освіта", – йдеться у повідомленні.Преше за історію премії вибір експертного журі та голоси українців збіглися, і це справжній момент єднання! 

У голосуванні, яке пройшло на "Дія.Освіта", участь взяли понад 13 тисяч осіб. Чверть із них віддали свої голоси за Лесю Павлюк, що принесло їй звання народного вчителя України.

Разом із нашими партнерами, фармацевтичною компанією Biopharma, відзначили вчителя в додатковій номінації — «Учитель хімії» . Нагороду отримала Лариса Романишин — вчителька хімії, фізики та біології зі Львівщини. Вона починала свою кар’єру як інженер-хімік, але успішно перейшла в освіту.

Серед професійних досягнень вчительки — перемога її команди в міжнародній програмі шкільних космічних експериментів Student Spaceflight Experiments Program, яка дозволяє учасникам відправити мінілабораторії для дослідження мікрогравітації на Міжнародну космічну станцію за допомогою космічного корабля «SpaceX Dragon» із центру NASA у Флориді. Вона була однією з перших, хто почав впроваджувати інклюзивну освіту у своїй школі. Застосовуючи інноваційні методики, ігрові підходи та ментальну арифметику, народна вчителька показує чудові результати зі своїми учнями. Також вона активно розробляє та впроваджує нові навчальні програми, - зазначили організатори премії.

Партнер KSE Foundation у межах своєї грантової програми #TalentsForUkraine, яка підтримує нове покоління лідерів, відзначив трьох STEM-вчителів грантом у розмірі 200 тисяч гривень. Спецвідзнаку отримали:
Катерина Корзун, вчителька української мови та літератури з Дніпропетровщини, яка руйнує стереотипи про сільську школу.
Лариса Романишин зі Львівщини. З початком повномасштабної війни вона долучилася до волонтерського проєкту «School to Go», аби навчати українських дітей за кордоном.
Ярослав Федько з міста Дніпро — вчитель фізики з унікальним досвідом, який почав кар’єру як інженер медичного обладнання. У своїй освітній практиці він використовує інноваційні методи, зокрема платформи для гейміфікації та набори для робототехніки.

Спільно з Uklon вперше відзначили вчителя у категорії «Інклюзивність» . Ним став Владислав Акименко — вчитель історії та географії з Харківщини. Переможець отримав від Uklon грошову нагороду у розмірі 250 000 гривень на розвиток інклюзивного класу. У вересні 2022 року Владислав став ініціатором створення Лозівської школи онлайн, обʼєднавши 100 педагогів своєї громади. Завдяки ініціативі вдалось створити 169 уроків з української мови, історії України та математики, уроки безпеки та «Захисту України», руханки та психологічні хвилинки.
Крім цього, Владислав організував команду педагогів для роботи в тимчасових освітніх центрах на Лозівщині, де понад дві тисячі дітей проводять дозвілля та надолужують освітні втрати. Його головна мета, щоб учні були справжніми, вміли «святкувати помилки» та не боялись висловлювати свою думку. Тому навіть на дверях його кабінету висить табличка «Дозволено бути собою».
 
Ведуча 1+1 та незмінна кураторка премії Наталія Мосейчук оголосила свій «Вибір серцем». Особливу відзнаку отримав вчитель із Дніпра Євген Кравченко. Він адаптовує традиційне навчання аби зацікавити історією учнів «Школи Супергероїв» – освітнього осередку при медичному центрі «Охматдит». Нині працює в таких осередках на базі двох лікарень Дніпра. До кожного з учнів шукає підхід, прагнучи бути підтримкою, а не лише вчителем. Номінація Наталії Мосейчук «Вибір серцем» покликана відзначити й розповісти всій країні про вчителів, які віддано працюють із дітьми з особливими освітніми потребами та зіткнулися зі складними життєвими обставинами, і подякувати їм за безмежну щиру відданість професії.
 
Щиро вітаємо Оксану Масовець з перемогою в номінації «Дошкілля» в межах престижної премії Global Teacher Prize Ukraine! Вона отримує півмільйона гривень на здійснення своєї освітньої мрії. Пані Оксана працює у дошкільній освіті вже 13 років та вважає свою роботу справжнім покликанням. Вона застосовує сучасні підходи всебічного розвитку своїх вихованців, які орієнтовані на свободу вибору, навчання через гру та власний досвід. Окрім цього, вихователька підтримує дітей з особливими освітніми потребами та впроваджує ініціативи для їхньої соціалізації ☝️
За підтримки Міністерство освіти і науки України та UNICEF Ukrainee категорія «Дошкілля» є частиною премії та підкреслює роль вихователів. Адже саме завдяки ним діти вчаться розуміти світ навколо і себе у ньому, формувати соціальні навички і пізнавати свої таланти. 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також