Генератори продають шахраї

3152 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Онлайн-покупки на умовах часткової або повної оплати товару — один із способів, у який аферисти виманюють гроші у довірливих покупців та зникають. Як наслідок — ні товару, ні грошей.

У пошуках генератора житель Рівненського району знайшов його за 23 тисячі гривень на сайті безкоштовних оголошень. Сконтактував із продавцем, домовився про купівлю. Єдиною умовою угоди була передоплата в сумі 1000 гривень, які чоловік і перерахував на банківську картку. Після цього зв’язок із абонентом обірвався, а оголошення зникло.

Втім, через деякий час пропозиція із продажем генератора із аналогічним фото з’явилася знову, зокрема і в соцмережах, але вже з іншим контактним номером телефону.  28 листопадапотерпілий звернувся із заявою до поліції. За фактом шахрайства дізнавачі відділення №1 (м.Рівне) розпочали досудове розслідування.

В аналогічний спосіб аферисти ошукали ще одну 39-річну жительку області. Жінка за купівлю генератора перерахувала одразу повну його «вартість» в сумі 20 тис.  500 грн.

Поліція Рівненщини радить: щоб уникнути подібних схем із передоплатою на сайтах безкоштовних оголошень, спробуйте перевірити особу продавця самостійно: в мережі є багато спільнот, у яких розповідають про аферистів. Можна перевірити також вказаний номер телефону через мобільні додатки, які ідентифікують абонента.

Шахрайство можна виявити і за датою реєстрації, кількістю відгуків або їх відсутністю. Для певності — здійснюйте дороговартісні покупки обдумано і через офіційні торгові заклади чи точки. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також