Героїв із Дубенщини посмертно відзначили орденами

931 0

Ми у соцмережах:

Володимир Лемещук, Дмитро Биць

Дмитро Биць та Володимир Лемещук – жителі Крупецької громади на Дубенщині. Відстоюючи цілісність та незалежність України, воїни віддали найдорожче – власне життя. Їхню мужність та самовідданість відзначили високими державними нагородами. На жаль, посмертно.

Дмитро Биць проходив службу за контрактом, мав спеціальність військовий медик. Чоловіка призвали до ЗСУ 26 жовтня 2020 року. Брав участь у гуманітарних місіях, доставляв гуманітарні вантажі, допомагав евакуйовувати місцевих мешканців з районів бойових дій. Загинув 07 травня 2022 року в селищі Білогорівка на Луганщині в результаті авіаудару.

 

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, відповідно до указу президента України 358/2022 , воїна відзначено орденом «За мужність» І ступеня (посмертно).  Дмитро Биць став повним кавалером ордена «За мужність».

Одну із відзнак, яка вже «прийшла» із столиці,  орден «За мужність» ІІІ ступеня  рідним загиблого вручили начальник другого відділу Дубенського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Крупецький сільський голова та староста Ситненського старостинського округу, повідомляє Дубенська РДА.

 

Володимир Лемещук проживав у с. Гайки-Ситенські. Вступив на навчання до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. В 2019 році закінчив академію, здобувши військову освіту, проходив службу в Збройних силах України. Капітан, командир механізованої роти Володимир Лемещук загинув 20 квітня у боях біля населеного пункту Попасна на Луганщині. Йому було лише 24 роки.

 

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, відповідно до указу президента України №390/2022 воїна нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також