Голова Млинівської ОТГ поставить під вікнами Порошенка намет (ВІДЕО)

2435 0

Ми у соцмережах:

Голова Млинівської ОТГ поставить під вікнами Порошенка намет (ВІДЕО)

Голова найбільшої на Рівненщині об'єднаної територіальної громади – Млинівської – Дмитро Левицький безстроково їде з наметом під Адміністрацію Президента. Вимагатиме у влади таким чином надати достатню освітню субвенцію, щоб не об'єднувати гуманітарну гімназію та ЗОШ №3. А нагадаємо, об’єднання викликало спротив млинівчан, перекриття траси та навіть бійку.

Під стіни АП п.Левицьбкий їхатиме наступного понеділка, 16 липня, повідомили у прес-релізі, розісланому журналістам. Про свою акцію говорить так:

- Написали лист президенту, у якому виклали обставини, у яких опинилася наша громада. На підтримку цього листа сьогодні на території громади зібрано вже тисячі підписів. Сьогодні ми стоїмо перед вибором: або для вивільнення коштів закрити декілька сільських шкіл і зберегти Млинівську гуманітарну гімназію в її нинішньому приміщенні, або перенести її у приміщення ЗОШ №3 і утворити один великий ліцей зі збереженням більшості педагогічного складу та методики навчання учнів. Тому що понад шість мільйонів гривень на сьогодні не вистачає на фінансування освітніх потреб в громаді.

Закривати сільські школи заради гімназії я не збираюся. Тож коли ми ініціювали реорганізацію, у Млинові розпочалося штучно підігріте соціальне хвилювання довкола гімназії. І сьогодні все, що мені залишається,- їхати до гаранта Конституції, за чиїм благословенням проходять реформи в країні, просити його втрутитися у це питання та додати коштів нашій громаді, щоб заспокоїти людей.

Також керівник Млинівської ОТГ додав, що вимагатиме від президента звільнити голову Млинівської райдержадміністрації Петра Рухера:

- Зволікання у передачі коштів освітньої субвенції, які лежать на рахунках в районі і конче потрібні напередодні нового навчального року, ліквідація територіального центру соціального обслуговування і відмова передати його в ОТГ, безповоротне знищення інших закладів району, підігрівання і підтримка соціальної напруги в Млинові - одні з небагатьох відвертих "палок у колеса" нашої громади з боку Петра Рухера. Його дії стосовно громади неприпустимі.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також