Голова обласної ради категорично проти продажу майна аеропорту

828 0

Ми у соцмережах:

Голова обласної ради категорично проти продажу майна аеропорту

До голів обласної ради та облдержадміністрації надійшов лист від керівництва КП «Міжнародний аеропорт Рівне», в якому йшлося про те, що виконавча служба має намір виставити на публічні торги та продати за борги частину майна цього обласного комунального підприємства. Йдеться, зокрема, про два об’єкти: стоянку автомобілів прощею 6 000 м кв. та будівлю гаража, площею 1441 м.кв.

Однак, на даний час вказане майно використовується для потреб самого аеропорту, зокрема, для зберігання техніки.

За інформацією директора підприємства, під арештом також опинилася техніка, яка безпосередньо використовується в процесі обслуговування літаків та є необхідною умовою для проходження аеропортом сертифікаційних перевірок.

У той же час позиція керівництва обласної ради та облдержадміністрації з цього питання категорична: не можна допустити продажу майна такого стратегічного для Рівненщини об’єкта. І на це є кілька причин.

По-перше, відповідно до ч.1 ст.75 Повітряного кодексу України аеродроми та аеродромні об’єкти, які перебувають в державній чи комунальній власності, не підлягають відчуженню, продажу, приватизації, обміну чи передачі в заставу.

По-друге, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 7 лютого 2018 року № 71дск, Міжнародний аеропорт Рівне зарахований до важливих об’єктів першої категорії регіонального та місцевого значення .

 

Голова обласної ради Олександр Данильчук звернувся в прокуратуру Рівненської області, управління Служби безпеки України, відділу примусового виконання рішень Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в Рівненські області щодо недопущення відчуження майна КП «Міжнародний аеропорт Рівне», повідомила пресслужба обласної ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також