Голова облради розпорядився перевірити правову діяльність директора обласного музею

2017 0

Ми у соцмережах:

Голова облради розпорядився перевірити правову діяльність директора обласного музею

Олександр Данильчук у вівторок, 22 травня, підписав розпорядження про створення робочої групи, яка вивчатиме діяльність комунального закладу «Рівненський обласний краєзнавчий музей».

У розпорядженні йдеться, що створена група має «по необхідності вивчити питання щодо додержання керівником актів законодавства України при здійсненні повноважень щодо поточного (оперативного) управління закладом, ведення фінансово-господарської діяльності та забезпечення ефективності використання і збереження майна та надати голові обласної ради відповідні пропозиції».

Очолює музей, нагадаємо, Олександр Булига. У червні з ним закінчується контракт, тож розпорядження голови цим й ініційоване, зазначає депутатка Алла Черній, яка увійшла до створеної робочої групи.

- Ідея робити такі перевірки виношувалася давно, - коментує пані Черній. – Часто депутати продезінформовані, що відбувається у тому чи іншому комунальному закладі. Бо їх багато, а інформацію переважно черпаємо зі звітів керівників. Потрібно, щоб і депутати, і комунальний відділ облради знали, на якому рівні перебуває той чи інший заклад. Це не перевірка, а вивчення реального стану: який настрій у колективу чи не виконує керівник доручення лише формально і т.п.

Ініціатором розпорядження голови облради був комунальний відділ облради. Його керівник Юрій Нілабович зазначає, що окрім того, що з директором музею закінчується контракт, підштовхнув до створення робочої групи конфлікт музею та забудовників на вулиці Толстого.

- Одні говорять одне, інші – інше, - зазначає пан Нілабович. – Потрібно розібратися у ситуації, подивитися зсередини: в охоронній зоні будують висотку за музеєм чи ні, який стосунок музей має до будівництва (нагадаємо, музейники подали до суду з вимогою визнати недійсним рішення міської ради про виділення землі забудовникам на Толстого - ред). Потрібно встановити істину. Окрім того, вивчити, як працює музей, які його фонди. За моєї пам’яті інвентаризації у музеї не було.

Очолив робочу групу, відповідно до розпорядження п.Данильчука, його заступник Олексій Бучинський. Окрім нього та пані Черній, перевірятимуть діяльність музею депутат Олександр Савчук, який, як і п.Бучинстький, належить до фракції «Свобода», радниця голови Оксана Фурманець та троє працівників виконавчого апарату облради. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також