Голова облради зобов’язав директора рівненського аеропорту щомісяця звітувати

1902 1

Ми у соцмережах:

Ігор Насинюк - посередині

Відповідно до розпорядження голови Рівненської облради Олександра Данильчука, керівник міжнародного аеропорту «Рівне» відтепер повинен щомісяця звітувати на дві теми: про фінансово-господарський стан підприємства (із наданням фінансової звітності) та про виконання рекомендацій та усунення недоліків і порушень, зазначених в аудиторському звіті управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області.

Про порушення, які аудитори знайшли в аеропорту, ми писали раніше. Нагадаємо, що були претензії до знижок, які надавав аеропорт авіакомпаніям, а також до споживання електроенергії та до дебіторської заборгованості.

Директор летовища Ігор Насинюк з висновками Держаудитслужби не погоджувався. Проте на лист аудиторів голова облради Олександр Данильчук все ж підписав розпорядження.

Окрім того, що директор аеропорту повинен буде щомісяця до 10 числа звітувати, він має до 1 серпня надати пропозиції щодо покращення фінансово-господарського стану летовища, які розгляне комунальна комісія облради.

Нагадаємо, що рівненський аеропорт має мільйонні борги, які тягнуться роками. Торік у силу вступила обласна програма підтримки аеропорту, проте коштів на неї, окрім як на зарплати для працівників аеропорту, з обласного бюджету поки не виділили.

На сьогодні з рівненського летовища щосереди відправляється туристичний авіарейс до Єгипту. Також є польоти приватних невеликих літаків, проте нинішні доходи аеропорту не дозволяють покрити борги та почати розвиватися самостійно.

На минулій сесії обласні депутати, зазначимо, створили конкурсну комісію, яка має оголосити конкурс на передачу аеропорту у концесію.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також