Голова ветувати уже не може

1248 0

Ми у соцмережах:

Голова ветувати уже не може

Минулого року на вул. Дворецькій, 46/48 здали в експлуатацію довгобуд. Мешканцям обіцяли чималу прибудинкову територію поблизу будівлі, проте недавно у дворі цього будинку розпочали будувати іншу висотку. Рівняни написали скарги до управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області та до міської ради.

12 Минулого року на вул. Дворецькій, 46/48 здали в експлуатацію довгобуд. Мешканцям обіцяли чималу прибудинкову територію поблизу будівлі, проте недавно у дворі цього будинку розпочали будувати іншу висотку. Рівняни написали скарги до управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області та до міської ради. Мешканцям обіцяли допомогти. Проте, як зазначила Наталія Заяць, забудовники після перевірки управління ДАБІ... залили бетонний фундамент. Мешканці знову просять міську владу відреагувати і вкотре прийшли на сесію міської ради минулого четверга. Міський голова Володимир Хомко доручив прокурору міста перевірити, чи законно було видано містобудівні умови та обмеження, бо накласти на будівництво вето, як того вимагають жителі, він не може. Наталія Заяць, мешканка новобудови:

— Міський голова обіцяв допомогти, не допустити, розібратися. Дав доручення ДАБІ та управлінню архітектури, і що? Змінений проект малосімейки на 108 однокімнатних квартир (що удвічі більше, ніж планувалося раніше) уже затверджено. Ми збираємося на прийом до міського голови, далі правди шукати.
Олександр Завацький, голова ОСББ "Дворецька-48":
— Так, за проектом житлового комплексу планували зводити три однакові будівлі, і дві з них вже стоять. Цей третій будинок мав би бути на 50 квартир, хоча на паспорті уже зазначено 55. Ми були не проти будівництва за чинним проектом, але під час зустрічі з забудовниками дізналися, що у них плани звести мало не удвічі більше житла і вони будуть узгоджувати зміни до проекту! Як же тоді бути з нашою прибудинковою територією? Ми кілька років збирали гроші на благоустрій. Якщо поряд зведуть будинок на 80-100 квартир, то для всіх мешканців просто не вистачить місця як на дитячому майданчику, так і на парковці.
Ігор Мічуда, начальник управління ДАБІ у Рівненській області:
— Згідно з поданими документами на той 55-квартирний будинок, який мав бути, винесено чотири штрафи на загальну суму 70 тисяч гривень — за порушення технологічного процесу на будівництві. Але на даний момент місто видало дозвіл на зведення 108-квартирного будинку, а оскільки є містобудівні умови та обмеження, я не маю права відмовити забудовнику. У мене на прийомі вже були мешканці зі своїм юристом, я їм це пояснив. Єдиний шлях вирішення, якщо вони проти того будівництва — або домовлятися із забудовником, або судитися з ним.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також