Головне в роботі — партнерські відносини з пайовиками

1291 0

Ми у соцмережах:

Головне в роботі — партнерські відносини з пайовиками

Саме такий принцип сповідують у кластері «Волинь», що майже рік працює на території Дубенського та Радивилівського районів. Кластер — це складова аграрного підприємства Групи компаній «VITAGRO». І хоча підприємство сформувалося недавно, тут від початку роблять все, аби сформувати з пайовиками та працівниками не тільки партнерські, а й людські відносини. Перше, що зробив інвестор, — збільшив орендну плату за паї.

Микола СавчукМикола Савчук, перший заступник сільського голови Козинської ОТГ Радивилівського району:

— Перед цим інвестором у нас були інші. Але коли прийшла Група компаній «VITAGRO», кластер «Волинь» став більше платити за пай, орендна плата збільшилася. Пайовики задоволені, тому що ці інвестори платять найбільше з усіх, хто орендує поблизу землі. Обіцяють платити ще більше. Досить відчутно інвестор допомагає сільській громаді.

Наша об’єднана громада створена восени 2016 року. В ОТГ входить 22 села. Це колишні шість сільських рад: Добриводська, Березинівська, Іващуківська, Пустоіванівська, Новопляшівська та центральна Козинська. Загалом на території ОТГ проживає 7 200 мешканців.

Нове аграрне підприємство в селах допомагає вирішувати соціальні питання, виділивши по 100 тисяч гривень і більше коштів. Виділяють кошти на дитсадки, клуби, медзаклади. У нас є занедбане приміщення, яке ми хочемо перекрити і облаштувати там амбулаторію, то керівництво кластеру «Волинь» вже виділило нам кошти на покрівлю. А це досить відчутна фінансова підтримка. У селі Нова Пляшева для дитячого садка придбали сантехніку, новий твердопаливний котел — ми вже його встановили. Вікна міняємо. Допомагає інвестор відчутно. Ми зараз багато робимо ремонтів. Ремонтна бригада ледь справляється із запланованим обсягом робіт. Звичайно, громада дуже вдячна інвестору за таку фінансову підтримку.

У селі Зарічне спілкуємося з працівницею кластеру «Волинь» Любов’ю Чубай. З липня минулого року жінка працює тут лаборантом.

— Чому пішла сюди працювати? Бо в страховій компанії, де була донедавна, не платили зарплату, а тут заробляю добре, — розповідає Любов Чубай. — Задоволені й ті люди, які здали земельні наділи в оренду, бо інвестор вигідно розраховується. Дав кожному соціальні пакети. Підвищилася орендна плата за пай. У рахунок паю — мішок цукру, борошна, зерно і гроші. За бажанням та вибором пайовиків.

Світлана Калиновська— Я також здаю майже 3 гектари землі в оренду кластеру «Волинь» і не жалкую. Заплатили добре, — долучається до розмови жителька села Білогорівка Радивилівського району Світлана Калиновська. — Подобається людям, що новий інвестор дає змогу вибирати, що кому більше потрібно. Зробили для людей День хліба у селі Іващуки в Будинку культури. Громада задоволена — всім роздавали подарунки, вшановували ветеранів праці, організували чудовий концерт. Інвестори створили нові робочі місця. А ще для пайовиків надають допомогу при народженні дитини — 2000 гривень і на поховання 1500 гривень. Це хороша підтримка для людей у хвилини радості та смутку.

Олег ШаргородськийДиректор кластеру «Волинь» Олег Шаргородський запевняє, що своїх пайовиків підтримують з радістю, і розповідає про велику соціальну програму, яку розробила Група компаній «VITAGRO»:

— Виплачуємо допомогу в разі смерті когось у родині пайовика, а також при народженні дитини, надаємо підтримку людям, які мають потребу в лікуванні. За минулий рік повністю виплатили орендну плату понад 6 тисячам пайовиків. Також тісно співпрацюємо з усіма сільськими радами, територіальними громадами, на територіях яких є землі, що орендує наш кластер.

Практично у всіх сільських радах нам називають одну з болючих проблем — це неякісні дороги. Будемо шукати шляхи, аби допомогти вирішити питання, які турбують громади. Адже тепер турботи людей — це і наші проблеми, тож вирішувати їх будемо спільно.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також