Головний архітектор Рівного «легалізувався»

2532 0

Ми у соцмережах:

Дмитро Котляров

Уперше за п’ять років у Рівному з’явився головний архітектор міста, який відповідатиме за усе, що тут будується. Оскільки бажаючих не було, міському голові вдалося вмовити Дмитра Котлярова, власника приватної архітектурної «Майстерні МОСТ», депутата міської ради від партії «ЄС» Дмитра Котлярова. До оголошення результатів конкурсу він працюватиме виконуючим обов’язки.

Останнім головним архітектором Рівного був Сергій Семенець, якого у 2016 році з тяжкою травмою голови знайшли у селі Зоря Рівненського району, де він мешкав. Кілька тижнів чиновник провів у тяжкому стані в лікарні, де невдовзі помер. Чіткої відповіді на те, що там сталося, поліція не надала, а справу закрили за версією про нещасний випадок.

Після цього випадку попередній міський голова Володимир Хомко так і не зміг призначити головного архітектора Рівного, а усіма справами в архітектурі завідував його заступник Віталій Герман, який до цього очолював ЦНАП. Усі важливі рішення з питань архітектури він приймав після рекомендацій архітектурно-містобудівної ради, до якої Герман запросив усіх іменитих архітекторів обласного центру. У тому числі й Дмитра Котлярова.

Невдовзі молодого архітектора Котлярова міський голова Хомко зробив своїм радником, якого охарактеризував як «відкриття для міста». Чим більше попереднє керівництво обласного центру прислухалося до його думки, тим більше визнання він отримував у бізнесових колах, які почали замовляти у нього різні проєкти. Хоч ставати головним архітектором Рівного та відповідати за усю будівельну галузь Дмитро Котляров не поспішав, проте зараз важко знайти збудовані об’єкти у місті, до яких він не приклав своєї руки.

Свою впізнаваність він зумів реалізувати на виборах, коли його бізнес-партнер Павло Алексєвич очолив міську організацію партії «Європейська Солідарність». Разом вони стали депутатами та є вагомими фігурами фракції «Європейська Солідарність» у міській раді.

Одразу після перемоги на виборах новообраний міський голова Олександр Третяк заявив, що наведе лад в будівельній галузі Рівного. Але перший оголошений конкурс на посаду головного архітектора провалився, бо на нього не подався жодний кандидат.

Через це Третяк зробив різку заяву:

— Склалася така ситуація, що є дуже багато людей, які лише на словах знають про те, як потрібно робити. Говорити уміють усі, але мало тих, хто справді хоче працювати. Ми абсолютно прозоро та відкрито оголосили конкурс, який був проігнорований. Хоч і посади усі серйозні — головний архітектор Рівного та начальник відділу генплану.

Можна здогадатись, кому адресовані ці слова. Виправляти ситуацію доручили саме Котлярову. Результати другого конкурсу прогнозовані — навряд чи ще хтось, крім Котлярова, подасть документи з бажанням стати головним архітектором Рівного. Відомо також, що начальником відділу генплану, ця посада є вакантною зараз, призначать рівненського урбаніста Андрія Шевчука. Він працює проєктувальником компанії «А-2» та долучався до проєктів Котлярова. Востаннє публічно запам’ятався своїми дослідженнями проблем вулиці Чорновола та перехрестя з вулицею Дачною.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також