«Голову Рівненської облради можна змінювати хоч щороку»

1774 0

Ми у соцмережах:

«Голову Рівненської облради можна змінювати хоч щороку»

То що ж відбувається зараз в обласній раді? Данильчук каже — затіяли «кампанію», бо є вже п’ять претендентів на головування в раді. Депутати ж нарікають на тиск, відсутність діалогу та помсту з боку голови.

Коментарі

Микола Кучерук, керівник фракції «Батьківщина» в обласній раді:

— Головна наша претензія — це відсутність діалогу з депутатами Олександра Данильчука як голови. Більше того — він почав «висмикувати» окремих депутатів з фракцій і схиляти їх до того, аби «правильно» голосували за потрібні йому питання. Серед депутатів, які підписали звернення, є члени «Свободи», «Батьківщини», «Європейської солідарності» та «Конкретних справ». Данильчук тиснув на депутатів, врешті двоє з них відкликали свої підписи, але відкликати підпис не можна — нема такої процедури. Тому ці два підписи вважаються такими, що є. Питання про недовіру голові облради Олександру Данильчуку однаково буде винесене на сесію 13 березня.

Зареєстрований Данильчуком проєкт рішення сесії про недовіру його заступникові Олексієві Бучинському, який теж підписався під зверненням, — це помста Данильчука. За обидва питання голосуватимуть депутати, тобто рішення за ними, а не за головою. Питання про нібито незадеклароване майно тут не головне. Якщо Олександр Данильчук допустив порушення, нехай з’ясовують правоохоронці.

Михайло Кириллов, позафракційний, керівник депутатської групи «Розвиток громад»:

— Голова обласної ради має вислуховувати думки усіх депутатів і враховувати їх, але Олександр Данильчук так не робить. Може, спочатку, коли його обрали головою, трохи й прислухався, але це уже давно не так. Якщо ідеться про розподіл коштів на об’єкти в округах, то усе чомусь дістається округу, де Данильчук колись був депутатом, а іншим — нічого. Хоча голова — це адміністратор, і якщо він не влаштовує більшість, його можна замінювати хоч кожен рік. Це, я вважаю, навіть на користь загальній справі, легше було б працювати, і нічого особливого в тому, щоб поміняти голову незадовго до виборів, я не бачу. Голова — такий же депутат, як і всі інші, для виборців нічого не зміниться.

Не вбачаю проблеми й у тому, що проект рішення облради про недовіру голові зник з сайту — він залишився на інших ресурсах, тобто вважається опублікованим. Набере при голосуванні 33 голоси — і Данильчук втратить повноваження голови. Так само і з його заступником.

Олександр Данильчук, голова Рівненської обласної ради:

— Вони тут за два роки поміняли трьох голів, а я вже два роки головою — і порядок. Я не знаю, чому зараз розпочалася ця кампанія, але знаю, що є п’ятеро охочих сісти у крісло голови. Проекту рішення про недовіру голові немає, бо недостатньо голосів, тож він втратив чинність. А про відставку Олексія Бучинського проект є, і його розгляне сесія. Я не вважаю, що всі гроші пішли на мій колишній округ, бо не маю впливу на розподіл коштів Держфонду регіонального розвитку, який їх виділяє. Я навіть не є членом обласної комісії з розподілу цих коштів.

Про незадеклароване майно — усе неправда. Мою декларацію кілька разів перевіряло НАЗК, в тому числі й коли я працював в аеропорту «Бориспіль». Якби були порушення, мене б не допустили до роботи у зоні митного контролю. Неправда, що я з депутатами не працюю, вони постійно сидять у мене в кабінеті. Зрештою, прийняття кожного рішення залежить саме від їхнього голосування.

Коментарі записала Світлана ФЕДАС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також