Господарське мило добре відмиває бруд, але не допомагає від прищів

1046 0

Ми у соцмережах:

Господарське мило добре відмиває бруд, але не допомагає від прищів

Незважаючи на велику кількість різноманітної побутової хімії, на прилавках магазинів досі можна зустріти коричневі шматки господарського мила. Існує думка, що господарське мило дуже корисне — не тільки для прання речей, а й може замінити шампуні, позбавляє від лупи, допомагає при опіках і може застосовуватися у косметологічних цілях. Чи й справді господарське мило таке корисне?

Люди думають, що воно корисне, бо нібито не містить «хімії». І справді, до складу господарського мила входить тільки натуральна сировина: тваринні жири, рослинні олії, а також високоякісні спеціальні добавки, що покращують якість мила. Господарське мило гіпоалергенне, разом із цим добре відмиває бруд та має потужну антимікробну дію.

Але господарське мило — це сильний луг, тому може шкіру пересушувати й подразнювати. Це може призвести до дерматиту або екземи.

Лікарі рекомендують використовувати м’яке мило з наближеним до натурального pH шкіри. Воно буде м’яко очищувати шкіру, дезінфікувати і мінімально на неї впливати.

Дерматологи також застерігають: господарське мило не може замінити шампунь. Воно здатне зруйнувати структуру волосся та мікрофлору шкіри голови. Постійне миття голови милом може викликати сухість шкіри, ламкість волосся, а також свербіж. Це призводить до появи лупи.

До міфічних висловлювань відносять дерматологи й думку, що господарське мило запобігає появі прищів. Прищі через пересихання будуть відлущуватись, але це не призведе до виліковування. А хвороби шкіри, які супроводжуються лущенням (псоріаз, себорейний дерматит та екзема) можуть погіршуватись. Це мило має занадто слабкі властивості до дезінфекції, аби вилікувати більшість інфекційних хвороб шкіри. Краще користуватися відварами трав, до прикладу, ромашкою та календулою.

Заперечують лікарі й пораду про те, що господарське мило допомагає при опіках. При опіках рану варто промити під проточною холодною водою, накласти стерильну пов’язку і після цього відвідати спеціаліста.

Тож таке мило слід використовувати лише за призначенням — для прання речей. Люди могли раніше використовувати його як засіб гігієни тільки через те, що кращого не було. Але із сучасними засобами догляду можна отримати кращий, а головне — безпечний результат.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також