Готелю не буде: землю в Басівкутському парку повернули місту. А що далі?

3650 0

Ми у соцмережах:

Готелю не буде: землю в Басівкутському парку повернули місту. А що далі?

Рівненська підприємиця Любов Скринник, яка судилася з містом за ділянку в парку біля Басівкутського водосховища, програла. На тому місці збиралися будувати спочатку кафе з готелем. Однак рівняни одразу запідозрили, що в такому «ласому» місці можуть звести чергову житлову висотку. Нині місто повернуло цю землю на вулиці Чорновола й вже саме зможе на ній щось будувати. Тепер за неї відповідатиме міський заклад «Спорт для всіх» — вирішили на сесії міськради.

— Ділянку, що знаходиться навпроти басівкутського пляжу, передаємо комунальному закладу «Спорт для всіх». Історія з поверненням ділянки у власність міста завершується — місто всі суди виграло, — повідомив міський депутат Роман Денисюк.

«Спорт для всіх» має місяць, щоб звернутися до міської ради по дозвіл на розробку проєкту землеустрою на відведення ділянки площею 9,43 сотки в постійне користування — «для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту». Але що конкретно там буде — чиновники поки не готові сказати.

Директор комунального закладу Петро Борейчук:

— Після перемоги будуть гроші, тоді й будемо думати, який спортивний проєкт там можна втілити. Можливо, навіть облаштувати на тому місці волейбольний майданчик. Думаю, рівнянам така ідея сподобалась би, адже поряд пляж. Але наразі сказати щось важко.

Нагадаємо, цю ділянку біля водосховища ще 2005-го місто віддало Любові Скринник в оренду на 49 років — під будівництво кафе. Але торік у вересні місто розірвало договір на землю через систематичну несплату орендної плати. Підприємиця у відповідь подала до суду, вимагала поновити оренду, але 29 серпня цього року суд їй остаточно відмовив.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також