Готуйте ковзани та плавки!

2022 0

Ми у соцмережах:

Готуйте ковзани та плавки!

Ось-ось завершиться у Рівному будівництво майданчиків для пляжного волейболу. Вже діє у місті чотири майданчики для міні-футболу зі штучним покриттям, а ще три мають з’явитися незабаром. За останні роки відчутно зміцнилася у місті та його околицях тенісна база. Сучасний тренувальний зал отримали місцеві дзюдоїстки. Проте усі ці спортивно-будівельні успіхи міста загалом, і їх власників зокрема тьмяніють на фоні нових планів міської влади.

Палац+басейн=10 млн. євро Як розповів начальник міського управління капітального будівництва Сергій Полоцький програмі «Телеспорт» (телеканал РТБ), вже наступного року паралельно має розпочатися зведення у Рівному льодового палацу та нового басейну. Будуватиметься льодовий палац майже впритул до палацу культури «Хімік», з того боку, де розташоване кафе «Ювілейна хата». Орієнтовна вартість об’єкта 5 мільйонів євро. Інвестуватиме кошти у проект вітчизняна інвестиційна компанія. Льодовий майданчик буде пристосований для хокею, фігурного катання, бігу на ковзанах. Трибуни вміщатимуть близько двох тисяч глядачів. Крім цього, в льодовому палаці заплановані кафе-бар та дискотека. До речі, дискотеки на льоду нині досить популярні у Європі. Працюватиме ковзанка автономно за принципом холодильника, тобто тепло, яке виділятиметься у процесі охолодження, буде йти на обігрів «Хіміка», а також самого льодового палацу. Що стосується термінів, то будівництво триватиме два роки, і розпочнеться воно десь навесні. До цього протягом півроку проводитиметься відведення землі, підготовка технічної документації та проектування. Для будівництва заплановане відведення півтора гектара землі. На думку п. Полоцького, місце розташування для льодового палацу підібране вдало, адже на відміну від центра міста, на Ювілейному немає проблем з під’їздом, зі стоянкою, крім того, з цим мікрорайоном хороше транспортне сполучення. Що стосується басейну, то його споруджуватимуть на місці запасного поля стадіону «Авангард». Коштуватиме він приблизно стільки ж як і льодовий палац, ось тільки гроші вкладатиме інший інвестор, хоча також український. На жаль, міській владі не вдалося переконати інвесторів будувати басейн на 50 м, а тому в місті з’явиться ще один 25-метровий басейн, щоправда, буде він значно сучасніший за існуючі. Щодо термінів, то вони аналогічні термінам спорудження льодового палацу. До речі, у міської влади є домовленість з інвесторами, згідно з якою власники нових об’єктів виділятимуть певні години щодня для занять вихованців міських спортшкіл.

Футбольний довгобуд І якщо льодовий палац у Рівному планують збудувати за два роки, то про термін завершення реконструкції стадіону «Авангард» з впевненістю навряд чи хтось зможе заявити. Як повідомили нам у міському управління сім’ї, молоді та спорту, цього року на грандіозну перебудову вже витрачено 275 тисяч гривень з мільйона, передбаченого бюджетом розвитку. Загалом з 2002 року, коли розпочалася реконструкція, міський бюджет розщедрився вже на понад півтора мільйона гривень. За цей час на центральній спортивній арені Рівного та області з’явилося шість реконструйованих глядацьких секторів з пластиковими сидіннями. За словами начальника управління Сергія Шевчука, загалом на реконструкцію було заплановано п’ять мільйонів гривень, але це було у 2002 році, з того ж часу ціни на будматеріали та інше змінилися, а тому п.Сергій не впевнений, чи вдасться вкластися у цю суму. На цьому етапі мова йде про реконструкцію так званих прямих секторів (тих, що вздовж поля), а також про будівництво котельні. Про строки завершення будівництва говорити складно, адже фінансується воно з бюджету розвитку, надходження до якого важко спрогнозувати. Проте п. Шевчук переконаний, що і на цьому зупинятися не варто, адже бокові трибуни теж потребують перекриття, так як під ними знаходяться різноманітні спортивні школи. — Вболівальникам «Вереса» нині достатньо і прямих трибун, але я хочу переконати керівництво міста перекрити і бокові сектори, — говорить Сергій Шевчук, — вони будуть без пластикових крісел, проте там будуть стоячі місця. Подібна практика існує в Європі. Втім, доля бокових чи, як їх ще називають, радіальних трибун поки що не визначена. Є варінт, що на їхньому місці можуть з’явитися нові офісні приміщення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також