І досвідом поділитись, і з вудкою посидіти: "Рівнеобводоканал" провів всеукраїнські змагання з рибної ловлі

1587 0

Ми у соцмережах:

І досвідом поділитись, і з вудкою посидіти:

Десятки працівників різних водопостачальних підприємств України, серед яких і професійні рибалки, і любителі, цієї суботи можна було побачити із вудками в руках на березі одного ставка, що на території «Рівнеоблводоканалу».

Приїхали вони на запрошення керівництва обласного водопостачального підприємства, аби позмагатись між собою у спортивній рибній ловлі. Такі змагання в Україні відбуваються вперше, проте не востаннє, наголошують організатори.

Мало кому відомо, що фактично в самісінькому центрі Рівного є чудовий зариблений ставок – мрія для рибалок. Тут водиться короп, білий амур, товстолоб, карась та інші види риб. Ставок знаходиться на території КП «Рівнеоблводоканал». Доглядають за ним, розчищають та зарибнюють самі працівники підприємства, які небайдужі до рибалки. Саме для них кілька років поспіль тут проходили змагання з рибної ловлі. Цього ж року керівництво «Рівнеоблводоканалу» вирішило зробити захід більш масштабним і запросили колег з інших областей України. 

-                    Цього року вирішили розширити географію учасників і запросили представників з інших водоканалів України, - зазначив керівник КП «Рівнеоблводоканал» Андрій Карауш. –Рибальство – це не лише спорт, а й чудовий привід поспілкуватися, обмінятись досвідом. У нас на «Рівнеоблводоканалі» є товариство рибалок, свій ставок, який постійно зариблюємо.Тому маємо для проведення таких змагань всю необхідну  базу.

До участі в змаганнях були запрошені представники більше двох десятків водоканалів України, втім, через дощову погоду приїхали лише половина із них. Серед них представники української асоціації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства  «Укрводоканалекологія», ПрАТ «АК «Київводоканал», КП «Водоканал м. Ужгород», КП Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», ТОВ «Білоцерківвода», КП «Луцькводоканал», МКП «Хмельницькводоканал», КП «Здолбунівводоканал», КП «Рокитневодоканал», РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал».

Згідно з правилами, які оголосили перед початком ловлі, вся риба мала зберігатися в садку. На одну ділянку водойми – одна команда з двох людей із двома поплавочними вудками. До зважування приймали тільки живу та не дрібну рибу. Оскільки це спортивні змагання, весь улов після зважування відпускали назад у ставок.

Суддя Микола Тимощук оголосив старт. Команди розбрелися навколо ставка і розпочали підготовку. Насамперед – приготували прикорм.

-          - У кожного рибалки – свій секретний рецепт його приготування, - розповідає член команди київського водоканалу Сергій Мозговий. – Наприклад, ми додаємо бісквіт, злакові, кукурудзу і ще дещо. Словом, прикорм розрахований на коропа і амура.

Готові кульки суміші кидають у воду, щоб приманити рибу ближче до вудок.

Першою сезон ловлі відкрила команда з Ужгорода - директор КП «Водоканал м. Ужгород» Станіслав Карташов і начальник дільниці з експлуатації водопровідних мереж Василь Ороз. Вони впіймали коропа вагою понад кілограм.

-          Люблю риболовлю, займаюся нею з шести років на любительському рівні, тому й вирішив взяти участь в змаганнях, - сказав Станіслав Карташов. –А з огляду на те, що в Україні подібного роду змагання для працівників водоканалів проводяться вперше, не взяти в них участь стало би для нас, без перебільшень, трагедією.

Змагання стартували о десятій годині ранку і тривали понад три години. Після цього улов зважили. Найбільший виявився саме у «Рівнеоблводоканалу» (до складу команди входили Микола Власюк та Тарас Чубик) - вагою 2130 г. Вони посіли перше місце серед учасників.

-          Рибною ловлею займаюся з дитинства, - каже Микола Чубик. – Привчаю до цього й своїх дітей. До речі, торік ми з сином брали участь в аналогічних змаганнях, організованих водоканалом для дітей наших співробітників – «Дитячий поплавок». Я належу до числа ентузіастів нашого підприємства, разом із якими доглядаємо за цим за ставком, зарибнюємо його. Тому разом із колегами часто проводимо тут вихідні з вудкою в руках.

За підсумками змагань перше місце посіла команда РОВКП «Рівнеоблводоканал», наловивши риби загальною вагою понад два кілограми. Друге та третє місця відповідно зайняли представники із Новоград-Волинського та Здолбунова. Найбільша впіймана риба була у директора КП «Луцькводоканал» ІванаКорчука. Впійманий ним короп заважив та 1200 грамів. Переможці отримали грамоти та цінні подарунки, які стануть в нагоді для кожного рибалки. Крім того, кожному учаснику вручили медалі, а після завершення змагань організатори спортивного свята частували своїх колег смачною юшкою та шашликами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також