І в колонії на Рівненщині можна жити з комфортом

1501 0

Ми у соцмережах:

І в колонії на Рівненщині можна жити з комфортом

Злочинна група налагодила бізнес зі збуту наркотиків у Городищенській колонії, повідомляє СБУ. Очевидно, їм жилося і «працювалося» доволі непогано в стінах виправної установи: принаймні умови їм забезпечили такі, як удома. Тепер же вони знову опинилися в слідчому ізоляторі.

«Зловмисник створив на території виправної колонії злочинну організацію із жорсткою ієрархією, яка постачала та збувала ув’язненим наркотики, — йдеться в повідомленні СБУ. — До її складу входили як засуджені, так і жителі Рівненської, Волинської, Київської та Донецької областей. «Смотрящий» запровадив та жорстко контролював наповнення «общака», куди надходили кошти від збуту наркотиків, азартних ігор, інших видів протиправної діяльності. Частину «общака» він відправляв «злодіям у законі» з РФ. Спільники зловмисників, які були «на волі», фасували та маскували наркотичні засоби серед продуктів та відправляли поштою до колонії. Ще одним способом постачання наркотиків був так званий метод «перекидів» — перекидали пакунки з «товаром» через захисні спорудження колонії».

Одночасно було затримано троє учасників злочинної організації: з Луцька, Київської області, з м. Слов’янськ, Донецької області.

Правоохоронці задокументували 13 епізодів злочинної діяльності угруповання. Під час проведення обшуків у виправній установі та за місцями їхнього проживання вилучили наркотичні засоби, «чорнову» бухгалтерію, гроші, засоби зв’язку та інші речові докази.

На підставі отриманих доказів організатору та сімом його спільникам повідомлено про підозру залежно від участі кожного у злочинній діяльності.

СБУ публікує «цікаві» фото з місць обшуків, на яких видно, що в’язні живуть в доволі комфортних умовах: на підлозі — ламінат, ліжка хоч і двоповерхові, але з ортопедичними матрацами, на вікнах кована решітка.

Ми поцікавилися в начальника колонії Юрія Ткачука, чи це була платна камера:

— Ні, це звичайна камера. Але й в таких ми покращуємо умови перебування. Саме в цій камері ремонт зробили ще до мого приходу на посаду. Це стало можливим завдяки благодійній допомозі. Наприклад, якщо родичі засудженого виявляють таке бажання допомогти, ми не відмовляємо, закон цього не забороняє. Також ми співпрацюємо з багатьма громадськими та благодійними організаціями. Наприклад, торік Білокриницька ОТГ виділила нам 200 тисяч гривень на заміну вікон на металопластикові, а також ремонт туалетів.

За словами пана Ткачука, зараз «злодій в законі», який жив у цій камері й організував наркотрафік, знаходиться в СІЗО, як і його спільники. До слова, він стверджує, що засуджений за національністю — грузин і є громадянином України.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також