Ібупрофен чи парацетамол: від якого болю допомагають

4631 0

Ми у соцмережах:

Ібупрофен чи парацетамол: від якого болю допомагають

Парацетамол та ібупрофен — це два найпопулярніші жарознижувальні та знеболювальні препарати. Однак вони мають відмінності.

Парацетамол — це жарознижувальний препарат та анальгетик. Найчастіше його використовують в разі: больового синдрому — зокрема, мігрені, головного болю, ревматичного болю, болю у спині, періодичного болю у жінок, болю у м’язах, зубного болю, невралгії тощо; застуди та грипу для полегшення симптомів — ломоти в тілі, головного болю, гарячки. Зазвичай парацетамол починає діяти через 20–30 хвилин після приймання.

Ібупрофен — це нестероїдний протиревматичний та протизапальний засіб. Зазвичай його приймають у разі головного болю, зубного болю, болю в спині, м’язового болю, болю в суглобах, невралгії, дисменореї, перших симптомів грипу й застуди, ревматичного болю.

Починає діяти через 45 хвилин після приймання натщесерце або через 1–2 години, якщо випити препарат під час їди.

За своїми знеболювальними властивостями ібупрофен сильніший за парацетамол. Крім того, цей препарат діє довше — протягом 6 годин.

Єдиної думки, що краще — парацетамол чи ібупрофен — немає. Обидва ці препарати було занесено до протоколів лікування як ефективні, дієві та відносно безпечні. Зазвичай необхідний препарат обирають залежно від того, від чого саме його потрібно прийняти. Так, для зниження температури в разі лихоманки краще підходить парацетамол. Але він не має протизапальних властивостей. Тому в разі болю та запалення краще приймати ібупрофен.

Слід також зважати на те, що і парацетамол, і ібупрофен можна приймати не всім — перед тим, як вживати, читайте інстукцію, які є протипоказання до цих препаратів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також