Інспектор на Рівненщині двічі погорів на хабарі, але й досі працює

4726 0

Ми у соцмережах:

Інспектор на Рівненщині двічі погорів на хабарі, але й досі працює

Вдруге нещодавно попався на хабарі головний держінспектор управління Держпраці області Сергій Мосійчук. 62-річний чиновник обіцяв за щомісячну винагороду в 5 тисяч гривень не перешкоджати роботі підприємця, не перевіряти його заклад громадського харчування, не штрафувати. Підприємець не стерпів і поскаржився в поліцію.

Там йому видали мічені купюри, якими він і розрахувався з інспектором Держпраці — загалом 10 тисяч гривень. Коли ж прийшли з обшуком в його кабінет, то вилучили лише 4 тисячі гривень, решту він уже встиг витратити.

А тим часом з'ясувалося, що в березні 2020 року поліцейські уже затримували Сергія Мосійчука разом із колегою — начальником відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю Віталієм Удовиченком. Слідство стверджує, що вони вимагали 200 тисяч гривень з АЗС. За ці кошти інспектори обіцяли не створювали перешкод в отриманні дозволів на використання обладнання на «заправці». Ця справа зараз перебуває у суді.

А інспектор Мосійчук, як і його колега Удовиченко, продовжують працювати. Щоправда, зараз Мосійчук перебуває на лікарняному. В управлінні Держпраці пояснили, що від правоохоронців та суду жодних документів про відсторонення від роботи працівників не надходило.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також