Івент мільярдерів у Рівному

6288 0

Ми у соцмережах:

Івент мільярдерів у Рівному

Учора в Рівному відбулися загальні збори публічного акціонерного товариства народний футбольний клуб «Верес». Завдяки сучасним засобам комунікації подивитись як проходило це дійство, або «івент», як називали його зі сцени міського Будинку культури, можуть усі охочі. Мені ж хотілося звернути увагу на головне – на акції отого самого товариства.

Коли вірити симпатичним мужичкам із Києва, що представляли біржу, на якій розміщені акції «Вереса», за чотири роки тобто у 2025-му, вартість акцій клубу на біржі зросте у… двадцять разів. І той, хто сьогодні купив акцію за тисячу гривень, зможе продати її тоді за двадцять тисяч! А загальна «капіталізація» «Вереса» становитиме тоді понад мільярд гривень.

Якби це було правдою хоча би наполовину, тоді Іван Надєїн, головний акціонер, а фактично власник «Вереса», мав би найняти цілодобову охорону, а його партнери Мар’ян Года, Андрій Біланчук та інші відстрілювались би з-за стін своїх маєтків з гладкоствольної мисливської зброї від бандитів, яких найняли ті, хто за будь-яку ціну прагнув би отримати такий цінний актив як акції «Вереса». Ну самі подумайте – аби мати такий прибуток бізнес не зупиниться ні перед чим!

Але щось мені підказує, що жодного ажіотажу на біржі з приводу надприбуткових акцій «народного клубу» не спостерігається і навряд чи щось подібне буде найближчим часом і взагалі. Тому що понад 60 відсотків випущених акції клубу купив, а точніше придбав сам у себе Іван Надєїн, а майже всю решту купили його партнери, які є спонсорами футбольної команди. І піднятися у ціні в двадцять разів ці акції зможуть лише в одному випадку – коли сам Надєїн їх у себе ще раз викупить у двадцять разів дорожче.

Можливо, я не такий компетентний у біржових операціях, але щоб збагнути що «Верес» у найближчі роки приноситиме самі лише збитки, не треба бути фінансистом. Досить подивитися на порожні трибуни луцького стадіону на матчах команди. Скажете, що у Рівному ці трибуни будуть повними? Відповім – по-перше, на будівництві стадіону ще не всі бюджетні, а значить наші з вами мільйони «освоєні», по-друге, грошей від продажу квитків на футбол, навряд чи вистачить навіть на утримання стадіону.

Тим, хто з цим не згоден, пропоную не обурюватися, а піти і купити акції «народного клубу». А потім чекати поки вони подорожчають у двадцять разів. Тож вболіваймо за "Верес" разом, бо разом ми — сила!

Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також