Їжу тільки готував і бачив: 21 день народний депутат пив одну воду

3294 1

Ми у соцмережах:

на фото Юрій Вознюк

Минулого тижня народний депутат з Рівного Юрій Вознюк вийшов з 21-денного голодування. Три тижні він пив лише воду. Він розповів, що про голодування дізнався дев’ять років тому від товаришів, з якими відвідував тренажерний зал у Рівному.

Одному було 50 років, іншому – 45. І я помітив, що на свій вік вони гарно виглядають, тому зацікавився цим. Перший рік я голодував три дні, наступного року сім днів, а потім десять, чотирнадцять, сімнадцять, двадцять і нарешті двадцять один день. За ці роки читав багато наукової літератури, поради дієтологів, гастроентерологів. Я вичитав, що 21 день – найбільш комфортний профілактичний термін голодування для людей, які не хворіють, не мають проблем із серцем та шлунком. Тож для себе вирішив, що саме 21 день – це термін, протягом якого щороку буду голодувати. Коли я лише починав голодування, то не уявляв, як можна бути без їжі хоча б днів сім. Найбільш критичний третій день. Це як каторга, ти не можеш навіть голови підняти, щоб поговорити з кимось. Для тих, хто голодує вперше – це випробування. Проте з роками моя голова готова до цього, третій день вже не критичний, – розповів нардеп.

Юрій Вознюк голодує щороку під час Великого посту, що перед Великоднем, і який триває 48 днів. Розповів, що перед голодуванням дотримується посту, не їсть риби і м’яса, це триває приблизно 17 днів. Таким чином, до початку голодування його організм уже підготовлений. Під час такого очищення нардеп не займається спортом, не ходить в басейн. Каже, що в період голодування варто утриматися від навантажень. Проте зазначив, що важливо постійно чимось займатися, аби не було часу думати про їжу.

Натомість, у період голодування мені найбільше хочеться дивитися по телевізору кулінарні шоу, – каже народний депутат. – За день можу подивитися дві-три передачі. Також сам люблю готувати, а особливо для когось, а під час голодування бажання готувати більшає. Справді, в період голодування спілкуюся з їжею тільки поглядом і руками. І ті, хто нині наслідують мій приклад голодування, також проводять більше часу на кухні й теж почали дивитися кулінарні шоу. Наразі моєму прикладу наслідує чотири мої друга, зокрема Олександр Курсик, який цього року голодував 16 днів, та Олександр Корнійчук – десять днів. Ще один мій друг голодує перший рік, тому три дні, а четвертий вже вісімнадцять днів. Коли закінчується 21 день голодування, то в перший день після нього випиваю літр морквяного фрешу розбавленого з водою, на другий день теж п’ю морквяний фреш, але вже не розбавлений, додаю в раціон сирі овочі, наприклад, моркву, помідори, огірки, буряк або капусту. На третій день в свій раціон вводжу фрукти, наприклад, яблука, банани, апельсини. Далі – салат, але без солі, чай з меліси чи ромашки без цукру. На п’ятий день – каша гречана або вівсяна так само без солі й масла, із салатом. Шостого дня починаю їсти хліб. Лише тоді в організм починає надходити сіль. На сьомий день їм каші, овочі, фрукти, морквяний або яблучний сік, оскільки піст триває, то продовжую не їсти м’яса, – поділився Юрій Вознюк.

Що стосується жінок, то п. Вознюк переконаний, що жінкам і психологічно, і фізично складніше голодувати. Голодувати не обов’язково кожному. Багато що залежить психологічного стану людини, як вона налаштує себе. Проте найкраще починати голодування у піст, коли менше спокус. В той період голова налаштована на те, щоб утримуватися від їжі.  

Аліна ТИС


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також