Камені в нирках: як лікувати їх без хірургічного втручання

93 0

Ми у соцмережах:

Камені в нирках: як лікувати їх без хірургічного втручання

Камені в нирках — це тверді утворення, які формуються з мінералів і солей, що містяться в сечі, і залишаються у сечовивідних шляхах. Вони можуть спричинити появу сильного болю та серйозні ускладнення, якщо не лікувати їх своєчасно. Хоча хірургічне втручання часто є необхідним, існують методи, які можуть допомогти розчинити їх або зменшити розмір каменів без оперативного втручання. Розчинення каменів у нирках без хірургічного втручання можливе, якщо вчасно вжити необхідних заходів і дотримуватися здорового способу життя. Регулярне вживання води, спеціальна дієта, використання фітопрепаратів та інші консервативні методи можуть допомогти у профілактиці сечокам'яної хвороби, але в разі виникнення проблеми лікарі можуть призначити медикаментозну терапію. Так, за посиланням https://anc.ua/ru ви можете знайти велику кількість препаратів, які застосовуються для такого лікування. 

Як можна консервативно вплинути на сечокам'яну хворобу

Щоб не спровокувати розвиток каменів у сечовивідних шляхах, необхідно дотримуватись кількох правил:

  1. збільшити споживання рідини — так збільшується об'єм сечі, завдяки чому зменшується кількість потенційно небезпечного осаду;
  2. контролювати рівень кислотності сечі;
  3. дотримуватися спеціальної дієти;
  4. регулярно проходити медичні огляди.

Найефективнішим способом профілактики можна вважати правильне харчування. Дієта включає декілька важливих пунктів:

  1. Зниження споживання натрію. Надмірне споживання солі може підвищити рівень кальцію в сечі, що сприяє утворенню каменів. Обмежте споживання натрію до 2–3 грамів на день.
  2. Обмеження тваринного білка. Споживання великої кількості тваринного білка може підвищити рівень сечової кислоти, що сприяє утворенню каменів. Зменште споживання червоного м'яса, риби та яєць, збільште вживання рослинних білків.
  3. Підвищення споживання продуктів, багатих на магній. Магній допомагає знижувати концентрацію оксалатів у сечі, що зменшує ризик утворення каменів. Вживайте більше горіхів, насіння, зелених овочів та цільнозернових продуктів.

Ці заходи потрібні не тільки для профілактики, а й для зменшення розміру каменів, що вже сформувалися. 

Які методи лікування можуть застосовуватися

На початку застосовуються консервативні методи — так, за посиланням https://anc.ua/ru/catalog/medikamenty-1/preparaty-dlya-pochek-87/preparaty-dlya-rastvoreniya-kamney-v-pochkah-89 ви можете знайти перелік препаратів для медикаментозного розчинення каменів. Якщо їхній розмір надто великий, або медикаменти виявилися недостатньо ефективними, обирають хірургічне лікування або дистанційну літотрипсію, яка дозволяє зруйнувати конкремент без проведення операції.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також