Капуста для комарика

1149 0

Ми у соцмережах:

Капуста для комарика

На місці укусу комара зазвичай виникає почервоніння і набряк, що супроводжується сверблячкою, а також болем і печінням. Щоб позбутися цих неприємних відчуттів, можна скористатися перевіреними домашніми засобами, більшість з яких підійдуть навіть дитині.

Але якщо набряк тримається більш як кілька днів, необхідно звернутися до лікаря. Тривале запалення шкіри може бути викликане алергією на отруту комара або занесеною інфекцією.

Лимон. Натріть уражене місце скибочкою лимона. Процедуру повторити кілька разів на день.
Петрушка. Подрібнити зелень петрушки і отриману масу прикласти на кілька хвилин до пухиря.

Капуста. На почервонілу шкіру покласти свіжий листок капусти — це зніме свербіж.
Розчин солі. Просочений сольовим розчином (1 ч. л. солі на 250 мл води) ватний тампон прикласти до місця укусу. Повторити кілька разів на день.

Картопля або цибуля. До місця укусу комара покласти скибочку сирої картоплі або цибулі. Це швидко зніме свербіж і зменшить розмір пухиря.

Евкаліптова олія має протизапальні властивості й швидко зменшить біль і печіння.

Оцет. Обробити місце укусу оцтом або замінити міцним спиртним напоєм, саліциловою кислотою, лосьйоном після гоління, дезодорантом (в т.ч. сухим або кульковим) або парфумами.

Активоване вугілля. Щоб позбутися пухиря після укусу комара, потрібно розчинити у воді кілька таблеток активованого вугілля і накласти цю кашку на місце укусу; накрити марлею. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також