Поцілунок як засіб від зморщок

1034 0

Ми у соцмережах:

Поцілунок як засіб від зморщок

Медики відзначають, що поцілунки сприяють хорошому психоемоційному стану, гарному настрою, бадьорості й свіжому вигляду. Вони прискорюють серцебиття і сприяють тренуванню серцевого м'яза, що позитивно позначається на серцево-судинній системі. При тривалому поцілунку пульс «злітає» до 100 ударів за хвилину і вище, як і при фізичних навантаженнях у спортзалі.

Також під час поцілунків в організмі виробляються ферменти, що знижують дію гормону стресу, а рівень гормону щастя ендорфіну, навпаки, — підвищується. У момент поцілунку задіюється близько 30 лицьових м'язів, тому поцілунки є ще й засобом проти зморщок.

Однак у момент поцілунку між партнерами відбувається обмін не тільки рідинами, органічними речовинами, солями, жирами. При поцілунку від людини до людини передається понад 200 видів бактерій, половина з яких небезпечна для здоров'я. Наприклад, можна підхопити герпес, бактерію хелікобактер, яка викликає гастрит і виразкову хворобу, вірус Епштейна-Барра (мононуклеоз), жовтяницю (гепатит А). Також повітряно-крапельним шляхом, в тому числі й при обміні слиною під час поцілунку, передаються респіраторні інфекції, грип та бактерії, здатні викликати ангіну, бронхіт, нежить, стоматит. Тому ретельно обирайте того, з ким цілуєтеся.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також