Катастрофа в Чугуєві: перед падінням літака пілот повідомив, що відмовив двигун (відео)

862 0

Ми у соцмережах:

Катастрофа в Чугуєві: перед падінням літака пілот повідомив, що відмовив двигун (відео)

Увечері 25 вересня навчальний військовий літак Ан-26 розбився, коли заходив на посадку на аеродром Чугуєва. На борту перебували 28 людей: 21 курсант Харківського університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба та семеро членів екіпажу. Курсанти перебували на планових навчаннях.

Hromadske повідомляє, що перед катастрофою військового літака Ан-26 на Харківщині пілот заявив, що у судна відмовив лівий двигун. Про це журналістам на місці події розповів глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

«Було повідомлення від пілота про те, що відмовив лівий мотор (тобто йдеться про двигун — ред.)», — сказав він.

Водночас Кучер наголосив, що під час навчань інколи спеціально вимикають один з двигунів, і для досвідченого льотчика це не є критичною ситуацією.

«Що відбулось потім, теж незрозуміло, буде встановлювати слідство», — сказав голова ОДА.

Він додав, що, за попередньою інформацією, ті, хто вижив, вистрибнули з літака, коли він був на низькій висоті. Зараз їх везуть у лікарні Харкова.

Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження за фактом аварії військового літака Ан-26 на Харківщині. Про це повідомляє пресслужба. За попередніми даними ОГП, внаслідок катастрофи загинули 25 людей, ще двоє вижили — вони в лікарні у важкому стані.

«На місці події працюють прокурори військової прокуратури Харківського гарнізону та слідчі Державного бюро розслідувань», — йдеться в повідомлені.

Прокуратура порушила справу за статтею 416 (порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також