Керівниця сільгосппідприємства заволоділа півмільйоном бюджетних коштів

1478 0

Ми у соцмережах:

Керівниця сільгосппідприємства заволоділа півмільйоном бюджетних коштів

Понад 566 тисяч гривень у якості дотації на розвиток сільськогосподарських товаровиробників підприємство одержало на підставі незаконно наданих до ДФС відомостей. Керівниці товариства було повідомлено про підозру за трьома стаття Кримінального кодексу України.

На розвиток сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції з бюджету виділяли кошти.

Щоб отримати дотацію, необхідно було надати до фіскального органу інформацію про види діяльності товариства.

І директорка сільгоспкооперативу звернулася із заявою до ДФС в Рівненській області про включення підприємства до Реєстру отримувачів бюджетної дотації. Однак у заяві зазначила недостовірні відомості, повідомила прес-служба департаменту захисту економіки Національної поліції України.

У відповідній графі керівниця кооперативу вказала види діяльності, які фактично не здійснювалися: переробку молока та виробництво молочних продуктів.

Департамент захисту економіки Національної поліції України повідомляє, що на підставі наданих до ДФС документів сільгоспкооператив упродовж 2017 року незаконно одержав понад 566 тисяч гривень.

Ці кошти, за даними правоохоронців, пішли не на розвиток кооперативу, а на покращення добробуту його керівниці. "Отримані на рахунок підприємства кошти, були легалізовані шляхом їх конвертування в готівку", - йдеться у повідомленні департаменту.

Слідчі обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області зібрали обгрунтовні докази причетності керівниці сільгоспкооперативу до заволодіння та легалізації бюджетних коштів.

Керівниці сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу було повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу: ч. 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 статті 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч. 1 статті 366 (службове підроблення).

Одна з інкримінованих статей передбачає позбавлення волі на термін від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років з конфіскацією майна.

Відповідно до даних з сайту ДФС, торік отримав такий розмір дотації з держбюджету СОК "Кооператор", який працює у Сенчицях Зарічненського району. Директоркою кооперативу є Оксана Тишковець.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також