Хасиди в Умані Новий рік не святкуватимуть

966 0

Ми у соцмережах:

Хасиди в Умані Новий рік не святкуватимуть

У Міністерстві закордонних справ вирішили, що прибуття десятків тисяч паломників-хасидів в Умань для святкування юдейського свята Рош ха-Шана (Новий рік) у традиційному форматі цього року неможливо. Таке рішення прийнято через коронавірус.

Як вказано в документі, який міський голова Умані Олександр Цебрій оприлюднив на своїй сторінці у Facebook, таке рішення прийнято, зважаючи на поточну епідемічну ситуацію в Ізраїлі, який перебуває в "червоній зоні" за показниками захворюваності на COVID-19, заборону проведення масових заходів в Україні та ін.

У документі також йдеться про спроби "заполітизувати" питання цьогорічного приїзду хасидів до Умані - зокрема, карантинні обмеження деякі організації подають як приклад "антисемітизму".

Тому існує необхідність виробити узгоджену державну позицію та прийняти відповідні рішення щодо організації цьогорічного відзначення Рош ха-Шана юдейською громадою (участь у святкуванні обмеженого кола представників місцевої хасидської громади, організація онлайн-трансляції заходів тощо).

Цього року юдейський Новий рік святкують 19-20 вересня.

Торік в Умань прибуло понад 30 тисяч паломників на святкування Рош ха-Шана.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також