Хірург на Рівненщині допомагав ухилянтам уникнути мобілізації

534 0

Ми у соцмережах:

Фото - УСБУ у Рівненській області

Тепер він постане перед судом.

Служба безпеки України викрила лікаря одного з медичних закладів Рівненської області, який допомагав чоловікам призовного віку ухилятися від мобілізації на військову службу.
 
За даними слідства, лікар-хірург був учасником ухилянтської схеми, яку СБУ ліквідувала у квітні цього року. 
 
- Організаторами цієї схеми були двоє жителів області, серед яких – колишній правоохоронець та адміністратор приватного обласного медичного центру, які і залучили лікаря, - розповіли в обласному управлінні СБУ.
 
Фігуранти мали широке коло знайомств серед членів військово-лікарських комісій та медичних закладів. Тож допомагали чоловікам призовного віку отримати медичні висновки про непридатність до військової служби.
 
- Медик, у змові з іншими учасниками схеми, спочатку оформлював своїм «клієнтам» фіктивне лікування в стаціонарі, а потім вигадував фейкові діагнози та видавав відповідні довідки про нібито наявність хронічних захворювань опорно-рухового апарату. Для переконливості діагнозу, хірург надавав своїм «пацієнтам» рекомендації як себе поводити та імітувати симптоми, - кажуть в СБУ.
 
Після цього, на основі виданої документації, члени ВЛК визнавали «ухилянта» непридатним до військової служби за станом здоров’я. За свої послуги зловмисники брали близько 6500 доларів з однієї особи.
 
Співробітники СБУ затримали одного з фігурантів у квітні цього року «на гарячому» під час отримання 3000 доларів США від «клієнта».
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також