Хліб — у морозильну камеру. Так він стає кориснішим

399 0

Ми у соцмережах:

Хліб — у морозильну камеру. Так він стає кориснішим

Можна зустріти поради про те, що хліб потрібно зберігати в холодильнику, зокрема заморожувати. Виявляється, й справді — такий хліб запобігає сплеску інсуліну в крові, знижує ризик метаболічних порушень і серцево-судинних захворювань.

При цьому зовсім не обов’язково вживати крижаний хліб. Його можна розморозити в мікрохвильовці, підсмажити в тостері або на сковороді.

Зберігати хліб у морозилці можна протягом 2–3 місяців без втрати поживних і смакових якостей. Все, що потрібно — покласти хліб в пакет, видавити зайве повітря, щільно закрити і помістити в морозильну камеру. При цьому важливо не піддавати продукт різким коливанням температури. Тому часто виймати його з морозилки небажано. Тож краще поріжте його порціями, які будете виймати по мірі потреби.

Якщо ж вирішили заморозити цілу хлібину — то загорніть її у фольгу, цупкий папір або ж харчову плівку. Це захистить її від сторонніх запахів і не дасть випаровуватися волозі до того часу, поки хлібина повністю не замерзне. Заморожувати рекомендується свіжоспечений хліб — так вдасться краще зберегти його смак. А от розморожувати хлібину потрібно буде поступово при кімнатній температурі. На це піде кілька годин. Знімати пакування під час розморожування не потрібно — до самого прийому їжі.

Є ще таке застереження: в самому холодильнику хліб зберігати не рекомендується — він вбирає запахи продуктів, які лежать поруч, а якщо запакований в поліетиленовий пакет, то швидко з’являється пліснява. Хіба що ви покладете хліб в «дихаючий» пакет — паперовий, або ж загорнете у чистий рушник. Це вбереже хліб від плісняви й не дасть передчасно засохнути. До речі, свіжоспечений хліб на 50% складається з вологи, яка просочує його — завдяки цьому він має пружну, м’яку консистенцію.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також