Хоча рахунок заблокований, та гаряча вода буде

1197 0

Ми у соцмережах:

Хоча рахунок заблокований, та гаряча вода буде

Сьогодні, 1 жовтня, у Рівному відновлять гаряче водопостачання. Опалювальний сезон обіцяють розпочати також вчасно — як тільки температура три доби протримається нижче 8 градусів за Цельсієм. Щоправда, в новий опалювальний сезон теплопостачальне підприємство "Рівнетеплоенерего" вступає із заблокованими рахунками — через близько 100 млн. грн. боргу.

теплоенерго Степан Коропецький, директор ТОВ "Рівнетеплоенерго":

— Ми домовляємося з виконавчою службою, щоб вона відтермінувала виконання виконавчого провадження про несплату боргу, опісля будемо просити про реструктуризацію боргу. Така заборгованість — не наша провина. Борг нам дістався від комунального підприємства міста, яке надавало послуги теплопостачання до нас, окрім того, близько 25 млн. грн. нам ще винна держава за різницю у тарифах. Кошти ці, таке враження, нам повертати не збираються, тому борг доведеться гасити самотужки. Поточних боргів у нас, зазначу, немає. Поки що населення вчасно розраховувалося за гарячу воду та теплопостачання. Отримаємо і чималі надходження від субсидій. Тільки за кілька днів серпня-вересня, коли відновлювали гаряче водопостачання, має надійти 2 млн. грн. за субсидії. Усі кошти від субсидій йтимуть на оплату газу. Ми сподіваємося, що днями наші рахунки будуть розблоковані, адже це заважає нашій господарській діяльності. Втім, навіть якщо не вдасться домовитися швидко, гарячу воду, а згодом і тепло ми подаватимемо, знайдемо і шлях виплатити заробітну плату працівникам. Зазначу, що усі будинки міста готові до опалювального періоду, як і котельні. Цього року ми відновили ще 6 км тепломереж міста, уклали також договори з НАК "Нафтогаз" на постачання газу. На відповідний період минулого року, до слова, запасів газу у державі було менше, ніж тепер. Тож сподіваємося, що будь-яких проблем під час опалювального періоду з газом не виникатиме. Про відновлення гарячого водопостачання з 1 жовтня нам вдалося домовитися. Запустимо для цього 15 котелень із 34, які є у місті. Тож коли розпочнеться опалювальний період, нам буде легше із запуском інших котелень.
До слова, на Рівненщині заблокували рахунки за борги не тільки "Рівнетеплоенерго", а й теплопостачальним підприємствам Здолбунова та Сарн. У Рівненській ОДА готуватимуть прохання до Кабміну, щоб там внесли зміни у нормативні акти та дозволили підприємствам-боржникам реструктуризувати борги.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також