Хочуть знати, що буде на гектарах за "Щасливим"

2075 0

Ми у соцмережах:

Хочуть знати, що буде на гектарах за

Ще навесні минулого року до міської ради звернулися власники майже 60 гектарів землі у Рівному, які хочуть збудувати на ній новий мікрорайон. Земельні ділянки знаходиться в районі вулиць Студентської, Курчатова та Чорновола.

Перед початком будівництва вони хочуть розробити детальний план цієї території. За дозволом виготовити документацію (за власний рахунок) і звернулися забудовники до міської ради. Йдеться про 66 земельних ділянок, загалом — майже 60 гектарів.

Під час презентації проектантів, що відбулась минулорічної весни, стало відомо, що тут плануються будинки на 4-6 поверхів із закритими дворами. В цьому районі зможуть проживати до 10 тисяч рівнян. Генпланом передбачено громадську забудову — школу та дитячі садки. Але й досі не відомо, чи інфраструктуру забезпечує забудовник, чи згодом школи та дитсадки, а також дороги стануть проблемою міського бюджету. Бюджетна комісія вирішила провести одне спеціальне засідання, на якому депутати детально вивчать ці питання, переш ніж виносити їх на сесію міської ради. Таке ж рішення прийнято і щодо земельної ділянки на вулиці Пластовій, де знаходиться недобудований корпус РДГУ. Ректор навчального закладу Руслан Постоловський звернувся до міської ради за дозволом на виготовлення детального плану цієї території, площею майже шість гектарів. Не виключено, що після цієї процедури на ділянці розпочнеться активне будівництво.

Олег Карпяк, голова бюджетної комісії міської ради:

— За тиждень ми вивчимо практику інших міст. Потім у комплексі розглянемо перспективи розбудови великих масивів. Особливо нас цікавить майбутня інфраструктура ще не побудованих районів Рівного. За цей час повідомимо усіх власників землі в тому масиві. Адже ділянок там набагато більше, ніж 60 гектарів. Можливо, і вони захочуть розробити детальний план забудови своєї території. Щодо РДГУ, то ми звернулися до Міністерства освіти України, аби вони дали своє погодження. Хай міністр дасть особисті гарантії, що на тій ділянці будуть добудовувати гуртожитки університету. Бо може так статися, що там зведуть черговий житловий будинок.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також