Хомко хоче повністю змінити «Чайчину алею»

2911 0

Ми у соцмережах:

Хомко хоче повністю змінити «Чайчину алею»

Спочатку хочуть повернути до життя сквер на розі вулиць Соборної та Петра Дорошенка у Рівному, а вже після цього проекту взятися за «Чайчину алею», що простягається від кінопалацу «Україна» до проспекту Директорії. Міський голова Рівного Володимир Хомко хоче повністю змінити концепцію алеї.

Всеукраїнський конкурс для архітекторів з облаштування скверу на розі вулиць Соборної та Петра Дорошенка, що у колишньому передмісті Воля, міська рада оголошує 11 квітня. Це перший подібний проект у Рівному. Переможця конкурсу оголосять 10 вересня. Він одержить 15 тисяч гривень премії; автори проектів, які посядуть друге й третє місця, отримають 10 і 5 тисяч гривень відповідно.

Умовами конкурсу, який оголошує управління містобудування та архітектури міста, передбачено віднайти найкраще просторове і композиційне рішення скверу, яке буде метафорично відображати образ Волі як колишнього передмістя та історичного району Рівного. Тут мають створити комфортні умови для відпочинку, передбачити модерне вуличне освітлення, гармонійно озеленити територію. Мають також бути елементи вуличних меблів. Учасникам рекомендують зробити макети. Роботи переможців виставлять для огляду 12 вересня цього року.

Сквер, про який ідеться, зараз мало хто так назвав би. Це невеличка ділянка на розі двох вулиць у доволі гамірному місці, на якій помітно хіба неоковирні рекламні щити. Може, саме тому це місце й обрали як пілотний проект. Якщо він пройде успішно, наступним об’єктом, який виставлять на конкурс повної модернізації, буде «Чайчина алея», що центрі Рівного. Її назвали на честь колишнього міського голови Рівного Віктора Чайки.

— Я навіть уявлення не маю, що там буде, — каже нинішній голова Володимир Хомко, — нехай архітектори пропонують. Але концепція території має бути повністю змінена.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також