Хомко не впустив депутатку ВР Бобровську на міську комісію – вона викликала поліцію

6209 0

Ми у соцмережах:

Хомко не впустив депутатку ВР Бобровську на міську комісію – вона викликала поліцію

Абсурдна ситуація сьогодні відбулася в приміщенні міськвиконкому.

 Депутатку «Голосу» Соломію Бобровську охорона не впустила на засідання комісії з питань ТЕБ та НС. Таким чином працівник міськвиконкому, якому було дане усне доручення Хомка, порушив 351 статтю Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає покарання осіб за перешкоджання діяльності депутата.

Соломія Бобровська каже, що мер боїться її гострих запитань, однак це не дозволяє йому себе так поводити. Так, на попередній сесії у березні, депутатка вже питала в мера про готовність міста до епідемії. Питання тоді було проігнорованим.

Про сьогоднішню подію пані Соломія написала у своєму блозі:

«У світі бушує пандемія, всі країни, нації та народи об'єднуються для протистояння спільній біді. Але не рівненські чиновники – деяким, як відомо, закон не писаний.

Міський голова Рівного дозволяє собі не пускати на засідання антикризового штабу щодо протидії розповсюдженню COVID-2019 народних депутатів України, адже він боїться незручних питань щодо готовності міста до спалаху пандемії, боїться власної неготовності. Але страх, це не вихід, пане Хомко. Ми тут зараз всі працюємо над однією метою – вберегти місто від хвороби. Здавалося б, людина, яка вже 12 років обіймає посаду мера міста мала би розуміти, що в основі нашого публічного порядку лежить координація між центральною та муніципальною владою.

Кооперуватись це не страшно, пане Хомко. Не пускати народних депутатів до міської ради – це стаття 351 КК України – перешкоджання діяльності народного депутата України. І от це вже – набагато серйозніше, ніж ті питання, які я могла би сьогодні Вам поставити.

Якщо мер дозволяє собі таку поведінку відносно народних депутатів зараз, то до чого ми дійдемо, якщо введуть надзвичайний стан? Не будемо пускати міністрів на засідання? Треба з цим щось робити.

Будемо лікувати Ваш страх народних депутатів заявами до Національної поліції та подальшими судами. Швидшого прийняття факту присутності депутатів Верховної Ради у повсякденному житті міста Рівного Вам, і міцного здоров'я та єдності – всім нам».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також