Хомко вже має адвоката і готується до суду з рівнянином

3850 0

Ми у соцмережах:

Хомко вже має адвоката і готується до суду з рівнянином

Міський голова Рівного Володимир Хомко подасть за наклеп у суд на рівнянина Олександра Давидчука, який під час сесії у січні звинуватив його і депутатів у хабарництві — мовляв, не може приватизувати землю, бо у нього, нібито, просять за це гроші. Голова тоді назвав цей виступ замовним, за яким стоять інші люди (що цілком вірогідно) і сказав: «Хочу покарати його матеріально». Міський голова уже має адвоката — за цю справу взявся Володимир Сокаль.

Володимир Сокаль, адвокат:

— Після цього публічного виступу мій клієнт подав заяву в поліцію. У заяві п. Хомко чітко вказує: якщо, мовляв, мене звинувачують у крадіжці землі, то поруште кримінальну справу. Оскільки говорять, що я взяв хабар, то перевірте цей факт. Тепер поліція має звернутися до Давидчука, щоб той надав докази своїх слів. Передбачаємо, що справу закриють, бо заявник не відповідає за сказане. Тоді у нас будуть офіційні докази того, що публічно поширена інформація не відповідає дійсності. Тому нам лише потрібно дочекатися результатів офіційного розслідування, із якими можна буде звертатися до суду. Оскільки цей чоловік поширив недостовірну інформацію, то він і буде її спростовувати, бо треба мати клепку, щоб таке говорити. Більше того, сплатить судові витрати та компенсацію за моральну шкоду.

Тим часом Олександр Давидчук з допомогою адвоката Валентина Дупака зумів довести в суді, що не лаявся під час того свого виступу на сесії міськради. Поліцейські тоді склали на нього адміністративний протокол, в якому було вказано: «Давидчук, перебуваючи на сесії Рівненської міської ради, образливо звертався до депутатів та міського голови, з використанням нецензурної лайки». Однак суддя Рівненського міського суду Сергій Наумов, допитавши Давидчука та свідків, вирішив, що ні лайки, ні хуліганства під час виступу на сесії не було.

Адвокат міського голови п.Сокаль уточнив, що це рішення не стане перешкодою для їхнього майбутнього судового спору. На думку адвоката, поліцейські неграмотно склали адміністративний протокол.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також