Хто надіслав «палкий привіт» голові суду Денисюку?

3662 0

Ми у соцмережах:

Петро Денисюк

У Рівному за останні чотири роки часто вибухали гранати — як не на подвір’ях бізнесменів, то біля будинків політиків. Ті, на чиї двори вони летіли, сприймали це як «бойовий привіт». Голові Рівненського міського суду Петрові Денисюку «привіт» був особливо «палким».

Вибух та постріли пролунали на вулиці Вишневій у Рівному, де мешкає суддя Петро Денисюк, близько другої ночі. Невідомий кинув РГД-5 на подвір’я судді, а потім ще й обстріляв будинок з автомата. Підозрюють, що підібрався «стрілок» із сусідського подвір’я, приставивши драбину до туалету. У судді ж бо — двометровий паркан. Від вибуху гранати пошкоджено фасад будинку, від пострілів — вікна.

Будинок судді Денисюка

Петро Денисюк, як повідомляють у поліції, на момент обстрілу в будинку був сам. Наступного ранку він пішов на роботу. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 379 Кримінального кодексу України (посягання на життя судді). Покарання відповідно до цієї статті — від восьми років до довічного позбавлення волі. У поліції зазначили, що над розслідуванням працюють найкращі оперативники. До слова, коли минулого липня вибухнула граната на подвір’ї судді Північно-західного апеляційного господарського суду в Рівному Ірини Павлюк, то провадження було відкрито за фактом хуліганства, яке передбачає значно м’якше покарання. Нападника однак досі не встановлено.

Начальник слідчого управління ГУ Нацполіції у Рівненській області Олександр Панасюк зазначив, що напад на Петра Денисюка пов’язують з його професійною діяльністю. Суддя розглядає кримінальні справи, й одна з останніх найгучніших — арешт мешканця Старого Села Павла Павловича на прізвисько «Американець», якого підозрюють у замовленні вбивства односельця та пов’язують з незаконним видобутком бурштину і продажем наркотиків. Суддя ухвалив рішення відправити його у СІЗО без права на заставу. З початку року, відповідно до даних реєстру судових рішень, Петро Денисюк ухвалив понад 350 судових рішень, з яких переважна більшість — ухвали. Вироків було зачитано три.

Головою Рівненського міського суду Петро Денисюк працює з деякими перервами 19 років. Будинок на Вишневій, площею 258 «квадратів», відповідно до декларації, — єдине житло судді, придбане у 2013 році.

Петро Денисюк про напад говорить так:

— На годиннику десь було 01:55, я вже відпочивав, коли почув звуки, схожі на постріли, та вибух. Вийшов на вулицю і побачив воронку від вибуху, чеку від гранати і пошкоджені п’ять вікон. У кожному вікні — по кілька отворів. Судячи з кількості слідів, було не менше 12 пострілів. Пошкоджено вікна, стіни та підвал. Я одразу зателефонував на 102.

Будь-яких змін у моєму житті у зв’язку з нападом не буде. Не вважаю, що є необхідність щось змінювати у побуті чи на роботі. Погроз мені не надходило, здогадок, хто міг це зробити, не маю. Навіть якби були у мене версії, не мав би права їх розголошувати, бо це таємниця слідства. Але, звичайно, пов’язую напад з моєю 30?річною роботою на посаді судді.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також