Хто облаштував дамбу на Дворецькій, через яку топило рівнян? 

2264 0

Ми у соцмережах:

Хто облаштував дамбу на Дворецькій, через яку топило рівнян? 

Минулого тижня на вулиці Дворецькій у Рівному неподалік слідчого ізолятора комунальники демонтували саморобну запруду. Саме через неї «захлинаються» річки Тиннівка і Боярчик, а сусідні будинки — підтоплює. Люди звернулися до міського депутата, а той поскаржився міській владі. І вже за п’ять днів проблему вдалося вирішити.

Розібратися, хто саме в тому винен, попросив на сесії міської ради депутат Анатолій Чугуєвець:

— Є дві річки — Тиннівка і Боярчик. Вони біля СІЗО сходяться і далі через міст протікають до гідропарку. Але біля шиномонтажу якийсь підприємець умудрився ці дві річки загнати в метрову трубу! Насипав землі і зробив собі площадочку, яку він зможе використовувати, як мінімум, як стоянку, а взагалі — щось будувати на ній. Я не знаю, чия це фірма, треба подивитися, чия це земля... І от в людей затопило підвали, на подвір’ях стоїть вода. Тому що рівень води в річці піднімається, вона не може через ту метрову трубу пройти, і людей топить постійно. На річці, в місті Рівне, без ніяких дозволів… Є ж Водний кодекс, є природоохоронні закони, які забороняють таке робити.

Віктор Шакирзян, секретар міської ради Рівного:

— Ми виїжджали на той об’єкт неодноразово... Все-таки хочемо знайти людей, які в цьому винні і прийняти рішення.

Після демонтажу рівень води впав уже на 30–35 см, чому мешканці неймовірно зраділи. Вочевидь, тепер справа за малим — знайти винуватця, який і звів на тому місці нелегальну дамбу. Та чи покарають?

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також