Хто замовив «факел» під вікнами Фалка?

3538 0

Ми у соцмережах:

Юрій Фалко

Вночі з п’ятниці на суботу в Зорі, що неподалік Рівного, спалили пікап «Mitsubishi». Горіло на подвір’ї бізнесменів Фалків, а за кермом спаленого авто донедавна їздив 60-річний Володимир Фалко, чий спільний з сином Юрієм бізнес давно відомий на Рівненщині завдяки мільйонам освоєних бюджетних коштів.

За даними поліції, підпалили «Mitsubishi» близько першої ночі 1 грудня. Попередньою версією загоряння одразу назвали підпал, проте офіційно правоохоронці це поки не стверджують, зазначаючи, що чекають на остаточні результати експертиз.

Підозрюваних у правоохоронців також немає, а родина Фалків своїх «недоброзичливців» слідчим не розкрила. Журналістам бізнесмени також заявляють, що не знають, хто міг замовити підпал авто. Проте, як давно розповідають у місті, це не перший подібний інцидент, пов’язаний із бізнесом, в якому працюють Фалки. Так, Юрія Фалка пов’язують із Олександром Рожчуком та кількома будівельними фірмами, які зареєстровані на різних осіб і масово виграють тендери на будівництво соціальних об’єктів та доріг області. Юрій Фалко заперечує свій зв’язок з п. Рожчуком, проте люди, які працюють у будівельній сфері, стверджують, що вони все ж — одна команда, а підпали стосуються перерозподілу сфер впливу в Рівному.

Щодо Володимира Фалка, то останнім часом бізнесовими справами родини більше опікується син. Проте Фалко-старший є засновником фірми «Фіалка», яка працює у сфері будівництва з 90-х років, керує та володіє фірмою «Полісся-експерт», був директором ДП «Агронафтопродукт» і Дубенського цукрового заводу. Дружина пана Фалка Євгенія працює директором Клеванської спеціальної школи-інтернату, дочка Ірина Оборонова — суддею Дубровицького районного суду.

Юрій Фалко про підпал на подвір’ї родини говорить так:

— Горе сталося, що ж тут коментувати. Прикро не так через майно (автомобіль не дуже новий), а через те, що у наш час на чиєсь замовлення якісь особи можуть лазити по чужих квартирах, будинках, подвір’ях. Не бажав би, щоб хтось через таке проходив. І батьків шкода — вони вже немолоді, батько має інвалідність…

Не знаю, хто це зробив, нам ніхто не погрожував. Але з професійною діяльністю я це пов’язую: хтось хоче, аби ми щось не робили, напевно. Відкритих ворогів я не маю, боргових зобов’язань — також. Якщо і є якась поточна заборгованість, то ведемо діалог з кредиторами, дебіторами і вирішуємо проблеми. Сам я не конфліктний, з усіма знаходжу взаєморозуміння, ніколи не ставлю гроші чи майно на перше місце. Маємо багато субпідрядників, з багатьма вже працюємо більше 10 років, усі вони розуміють, що бюджетні кошти можуть «зависати» до року, щось пояснювати нікому не потрібно. Наприклад, коли будували школу №14 у Рівному, з нами працювали 26 субпідрядників, а за роботу міська влада з нами розраховувалася кілька років.

Зазначимо, що тільки цього року «Фіалка» підписала 20 контрактів на Рівненщині на понад 110 бюджетних мільйонів гривень. Найбільший, вартістю 45,6 млн грн, — на будівництво спорткомплексу в Сарнах. І зазначимо, що йдеться лише про одну з фірм, з якими пов’язують Юрія Фалка, зокрема, й у кримінальних провадженнях (до суду, втім, передано жодної з кримінальних справ так і не було).

Додамо також, що поліція повільно розслідує підпали автомобілів. Правоохоронці нарікають, що насамперед винні самі потерпілі — вони неохоче співпрацюють зі слідством. По-друге, знайти і паліїв, і замовників, кажуть, довготривалий процес. За словами заступника начальника ГУ Нацполіції у Рівненській області Олександра Панасюка, цього року правоохоронці розкрили п’ять підпалів авто на Рівненщині.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також