Кіберполіція затримала хакера, який два роки переслідував відому українську співачку та зривав її концерти

1325 0

Ми у соцмережах:

Кіберполіція затримала хакера, який два роки переслідував відому українську співачку та зривав її концерти

Кіберполіція повідомила про затримання 24-річного хакера, який займався кіберпресингом і блокував продажі квитків на концерти Христини Соловій. Він публікував її особисті дані, використовував бот-мережу та DDoS-атаки на сайти квиткових операторів.

Через це два виступи було скасовано, ще три відбулися за присутності лише третини глядачів. За попередніми даними, сума збитків сягає більше пів мільйона гривень, повідмляє сайт Слух. Сьогодні у Фейсбуці Христина Соловій підтвердила, що хакер переслідував саме її.

«Від липня 2018 року моє життя перетворилось на суцільний оголений нерв і постала загроза мого існування як артистки.

За цим весь час стояла одна людина, яка називала себе моїм найпалкішим шанувальником. Звучить смішно, але таким чином, він хотів звернути на себе мою увагу, стати другом і працювати в моїй команді», — написала вона.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання фігуранта. За результатами вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Дії хакера підпадають під ст. 361 — несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку — Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за такою статтею — позбавлення волі на строк до шести років. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також