Київські фекалії і зарічненський депутат: продовження історії про затриманих у Києві поліщуків

1815 1

Ми у соцмережах:

Анатолій Полюхович

Рівненську область тепер асоціюють не тільки з незаконним видобутком бурштину, а й, вибачте на слові, з «гівнооперацією». Дев’ятьох чоловіків, більшість з яких — із Зарічненського району, затримала столична поліція на Жуковому острові, коли ті розливали у дитячі кульки фекалії з київських біотуалетів. За версією слідства, жителі Рівненської області планували обкидати «боєприпасами» учасників «Маршу рівності», який відбувся у Києві 23 червня на підтримку прав ЛГБТ-спільноти.

За інформацією, яку поширили столичні медіа, чоловіки приїхали до Києва за кілька днів до «Маршу рівності» та розбили наметове містечко на Жуковому острові, що у Голосіївському районі столиці. Чоловіки розкрили чотири столичних біотуалети та викачали звідти фекалії, привезли вміст на острів та поблизу своїх наметів взялися розливати його у дитячі кульки та презервативи. Використовували для «зручності» пульверизатор, проте навряд чи він рятував від нестерпного смороду на спеці, яка тоді була в Україні.

Зранку 23 червня «бомбочки» з гівном були готові. Частину з них завантажили в авто, яке виїхало у місто, проте від’їхати встигло недалеко — його затримала поліція. Затримали також і тих, хто залишився з рештками фекалій на Жуковому острові. Причому правоохоронці — випадково чи на зло — поклали жителів рівненського Полісся обличчям у землю саме там, де згадане гівно ті завзято розливали протягом двох днів.

Правоохоронці затримали 9 учасників «гівнооперації»

Загалом правоохоронці відправили в ІТТ дев’ятьох чоловіків, віком від 18 до 48 років, і звинуватили їх у готуванні до хуліганства за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу, що передбачає від трьох до семи років ув’язнення. Згодом звинувачення пом’якшили до ч. 2. ст. 296, яка передбачає позбавлення волі до чотирьох років. Поліцейські просили суд відправити затриманих на час слідства до СІЗО, проте після втручання нардепів-противників «Маршу рівності» хлопців відпустили під особисте зобов’язання.

Найстарший, 48-річний, затриманий — зарічненський пастор, підприємець та депутат райради від УКРОПу Анатолій Полюхович, відомий різноманітними скандальними акціями протесту, до прикладу, проти рівненських податківців, а також експресивними вчинками та критичними висловлюваннями у бік ЛГБТ-спільноти. Пан Полюхович не приховує, що він, як керівник ГО «Сотня Майдан», організував приїзд хлопців до Києва, проте заперечує, що кульками з фекаліями ті збиралися обкидати учасників «Маршу рівності».

Про події пан Полюхович розповідає так:

— Ми їхали на мирну акцію протесту проти маршу ЛГБТ-спільноти, спілкувалися з церквами, громадськими організаціями та збирали людей, аби було видно, скільки українців проти пропаганди ЛГБТ в Україні. Ми мали пройти мирною ходою. Якби зібрали 20-30 тисяч людей, то перекривали б, можливо, дороги, щоб не давати пройти ЛГБТ-спільноті. Ми подавали, як того вимагає закон, повідомлення до Київської міської ради про мирну акцію. Проте поліція нас затримала, і акція не відбулася, хоча правоохоронці мали би захищати дві сторони, а не лише ЛГБТ-спільноту, яку охороняють ніби то найбільша цінність у країні.

Звинувачення, пов’язані з фекаліями, — це чиста помилка правоохоронців. Я маю ферму і хотів, користуючись тим, що поїхав до Києва, провести експеримент, який планував давно. Так, фекалії з біотуалетів, якщо додати до них різні біодобавки, можна використовувати як добриво для швидкого росту рослин. Удобрювали ми б ними гарбузи, квасолю і т. ін. Фекалії планував привезти додому, а не вилити на учасників гей-параду, як звинувачує поліція. Поля у мене у різних місцях, тому фекалії потрібно було розлити. Розливали саме у Києві, бо скористався можливістю, поки були хлопці. Хто б то вдома робив? Тим паче, що у Києві купив пульверизатори додому. І розливали все у кульки та рукавички з аптек, а не у презервативи.

Думаю, поліція мала вказівку, що Полюхович приїде до Києва. Ось вони і придумали історію з фекаліями. Затримали спершу десятьох осіб, але одного малолітнього відпустили. Серед затриманих хлопців були й активісти, з якими просто дружимо, і хлопці, які час від часу на мене, як фермера, підпрацьовують. Проте більшість про фекалії навіть не знала — всі ж їхали на мирну акцію, яку провести нам так і не вдалося, оскільки поліція нас пов’язала. Нас, між іншим, побили, звинуватили спершу навіть у тероризмі, говорили, що ми начебто хотіли повбивати учасників маршу. Думаю, вказівку нас затримати дав Аваков, який знає нашу організацію і нашу позицію, щоб пропаганди ЛГБТ не було і щоб закони в Україні працювали.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також