Кінг Конг прийшов

2237 0

Ми у соцмережах:

Кінг Конг прийшов

Минулого понеділка у Нью-Йорку відбулася прем’єра нового «Кінг Конга», який обіцяє стати одним із найвидовищніших фільмів в історії.

King size Фільм режисера Пітера Джексона став одним із найдорожчих проектів Голлівуду за останні роки. Керівники кіностудії Universal вирішили не скорочувати стрічку до 2 годин 40 хвилин, як планувалося раніше, і випустити на екрани його тригодинну версію. Збільшення тривалості фільму обійдеться студії в додаткові 32 мільйони доларів, які обіцяв компенсувати сам Джексон. Витрати тільки на виробництво картини, не рахуючи витрат на рекламу, становлять 207 мільйонів доларів. Стрічку знімали здебільшого на батьківщині Джексона — у Новій Зеландії.

Від Горлума до Кінг Конга Новий «Кінг Конг» являє собою римейк класичного фільму про величезну мавпу 1933 року. У фільмі знялися володарі «Оскара» Наомі Уоттс і Едріан Броді. За сюжетом третьої картини група невдах (бездарний режисер, акторка-злодійка і сценарист-графоман) вирушають на таємничий Острів черепів, щоб на місці вивчити легенду про гігантську гориллу. Там вони і виявляють чудовисько, яке спокійно живе в хащах джунглів й іноді веде позиційні бої з місцевими динозаврами. Кінг Конга зіграв актор Енді Серкіс. Саме він створив образ Горлума у «Володарі кілець». Тепер Серкіс знову виступив як людська модель і забезпечив рухи Кінг Конга. Нинішній Кінг Конг — якийсь симбіоз, придуманий на основі класичного образу монстра і фотографій справжніх приматів. Енді Серкіс перед початком зйомок вивчав у Руанді поведінку горилл, які живуть у заповіднику. «Але це не просто величезна горилла, тому що в ній є чарівність Конга. Ми придумали спеціальний апарат, який дозволяє відтворювати йому (Серкісу) шуми з допомогою техніки», — розповів Пітер Джексон. Наомі Уоттс вважає, що її стосунки з Кінг Конгом у стрічці більш розвинені, ніж у фільмі-оригіналі 1933 року або в римейку з Джессікою Ланж. «Він не збирає мій одяг чи оживляє мій подих своїм. Тут все набагато глибше. Є щось неймовірно привабливе в його владі і мужності. А хіба це не те, що ми хочемо бачити в чоловікові?» — говорить Наомі Уоттс.

Спецефекти з розмахом Спецефекти у фільмі робила двічі оскароносна (за дві перші частини «Володаря кілець») компанія Weta Ltd. Перед нею було поставлено завдання відтворити атмосферу фільму так, як він був знятий у 30-ті роки. За рішенням Джексона і керівників студії, честь зображувати Нью-Йорк 30-х років випала новозеландському місту Веллінгтону. Точніше — містечку Ловер Хатт за 15 км від новозеландської столиці. Втім, за повідомленням TV3, хмарочосів не будували — імітували тільки перші три поверхи будинків, потрібних для зйомок Нью-Йорка. Римейк «Кінг Конга» зі знаменитою Джессікою Ландж у головній ролі в 1976 році помістив мавпу на верх вежі Всесвітнього торгового центру. Пітер Джексон повернув Кінг Конга на вершину Емпайр Стейт Білдінг, який став, після подій 11 вересня, знову найвищим будинком Нью-Йорка. «Я вирішив створити реалістичну версію, в якій Нью-Йорк буде виглядати точно, як тоді», — заявив Джексон. «Жодний фільм не справив на мене таке враження, як «Кінг-Конг». Я робив це кіно зараз, тому що я вперше побачив його, коли мені було 9 років. Це була моя давня мрія, показати нове тлумачення класичної історії Кінг-Конга. Тут є все, що мені потрібно: сюжет, хвилюючі події, емоції і незабутні характери. Я гордий, що знімаю римейк цього фільму», — говорив Джексон про свою нову роботу на початку зйомок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також