Киян та житомирян, яких звинувачують у шахрайстві з ліками, суд залишив під вартою

1696 0

Ми у соцмережах:

Киян та житомирян, яких звинувачують у шахрайстві з ліками, суд залишив під вартою

Сергій Карпинський, Інна Недашківська, Наталія Романова та Олег Мельниченко, яких запідозрили у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах та у складі організованої злочинної групи, хотіли вийти зі слідчого ізолятора та подали апеляції про зміну запобіжного заходу.

П’ятеро учасників організованої злочинної групи упродовж 2014-2018 років телефонами повідомляли людям про діяльність на території України медичних установ, у яких можна придбати дорогі, але ефективні лікарські препарати іноземного виробництва проти різних захворювань. Доставку препаратів здійснював кур’єр. Аби бути більш переконливими, вони вдавали з себе іноземних лікарів, проводили попередню діагностику організму клієнтів у телефонному режимі, а також «лікували пацієнтів», а це переважно люди похилого віку, які мають різні захворювання, за допомогою супутника. Вдавалися підозрювані до психологічного тиску та змушували довірливих людей купувати дорогі медичні препарати, а також запевняли, що з часом, за сприяння міжнародних організацій, частину коштів їм буде повернуто. Насправді підозрювані розповсюджували дешеві біологічно активні добавки по всій Україні. Шляхом обману та зловживання довірою громадян зловмисникам вдалося за цей час збагатитись на понад мільйон гривень.
Рівненський міський суд задовольнив клопотання слідчого та застосував до організатора запобіжний захід - тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 1,5 млн. грн. Інші троє учасників зможуть вийти з-під варти, якщо внесуть заставу в розмірі трохи більше, ніж мільйон гривень кожен. П’ятий підозрюваний перебуває під домашнім арештом. Захисники одразу чотирьох підозрюваних оскаржили ухвали місцевого суду в апеляційному порядку. Вони переконували суддів, що їх підзахисні мають міцні соціальні зв’язки, готові співпрацювати з органами досудового розслідування та суду, мають позитивні характеристики за місцем проживання, а тому їм необхідно обрати запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою.

Прес-служба Апеляційного суду Рівненської області повідомила «РВ», що колегія суддів взяла до уваги доводи сторін, існуючі ризики, можливість впливу підозрюваних на свідків та потерпілих, врахувала характер кримінального провадження, обставини його вчинення, а також той факт, що до правоохоронних органів продовжують надходити заяви від обманутих людей.  Отож рішення місцевого суду залишила без змін, а апеляційні скарги захисників — без задоволення. Підозрювані у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах у складі організованої злочинної групи, під вартою перебуватимуть щонайменше до 14 квітня.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також