Киянина у Рівному суд залишив під вартою

1145 0

Ми у соцмережах:

Киянина у Рівному суд залишив під вартою

Рівненський апеляційний суд продовжив 42-річному киянину строк тримання під вартою.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 42-річного киянина У., який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень одразу за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб), ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого,, ч. 4 ст.187 (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч.1 ст.357 (викрадення офіційних документів документів, вчинене з корисливих мотивів) та ч.1 ст.135 (залишення в небезпеці).

Досудовим слідством встановлено, що 8 липня 2018 року в м. Нововолинськ Волинської області, киянин за попередньою змовою зі своїм спільником напали на потерпілого С. та заволоділи його срібним перснем вартістю 400 грн., ста гривнями  та банківською карткою. Від отриманих тілесних ушкоджень, які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, потерпілий помер у лікарні.

Ухвалою суду першої інстанції 5 березня 2020 року обвинуваченому У. продовжено запобіжний захід -  тримання під вартою на строк 60 діб.

Рішення місцевого суду в апеляційному порядку оскаржив захисник обвинуваченого. Вінзазначав, що стороною обвинувачення, на його думку, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою продовжено без належного обґрунтування та підстав. Просив застосувати до його підзахисного домашній арешт.

Державний обвинувач просила суд відмовити захисникові в задоволенні апеляційної скарги, оскільки обвинувачений обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочину із застосуванням насильства, немає міцних соціальних зв’язків та постійного джерела доходу.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що колегія судової палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши думку сторін, ухвалу суду першої інстанції від 5 березня залишила без змін, а апеляційну скаргу захисника обвинуваченого — без задоволення.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також