Суд скасував постанову про закриття кримінального провадження за фактом ДТП, в якій травмувався чемпіон світу Олег Жох, а його батько та товариш загинули

2786 0

Ми у соцмережах:

Суд скасував постанову про закриття кримінального провадження за фактом ДТП, в якій травмувався чемпіон світу Олег Жох, а його батько та товариш загинули

Про це повідомила у Фейсбуці Світлана Пушкар, дружина загиблого у тій ДТП спортсмена-рукоборця Андрія Пушкара з Тернополя.

- Суддя рівненського міського суду Володимир Доля скасував постанову про закриття кримінальної справи по ДТП, де загинув мій чоловік Андрій Пушкар. Щоб винести це рішення, суд засідав тричі, заслухаючи обидві сторони. Тепер ми з адвокатом Віталій Сідоров будемо клопотати про відвід прокурорки Євгенії Омельяненко, так як дана особа вже двічі неправомірно закривала кримінальне провадження.
Мені потрібне об’єктивне та чесне розслідування з усіма можливими експертизами й допитами. Але в іншому слідчому органі. Так як я не маю ні каплі довіри до прокуратури і слідства м. Рівного. Вони хід справи затоптували вже двічі. Дякую вам всім, що підтримуєте. Я не всім встигаю відповісти та зателефонувати, бережу сили. Всіх обіймаю, - повідомила Світлана Пушкар на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, що ДТП сталась на Рівненщині у листопаді 2018 року.  Тоді на трасі у Радивилівському районі «Citroen» зіткнувся із вантажівкою. В салоні легкового автомобіля перебували 26-річний спортсмен з армреслінгу Олег Жох, його 50-річний батько та 33-річний тернопільський спортсмен Андрій Пушкар. Винним у аварії визнали батька рівненського спортсмена Олега Жоха. Слідство переконане, що він був за кермом авто.

Втім,  дружина української легенди з рукоборства Світлана Пушкар переконувала, що справу про ДТП, в якій загинув її чоловік, сфальсифікувала прокуратура. Адже за кермом автомобіля того злощасного дня був Олег Жох, а не його батько

Семиразовий переможець чемпіонату світу, триразовий переможець і бронзовий призер чемпіонатів Європи, Заслужений майстер спорту України Олег Жох, який постраждав у тій жахливій ДТП, також залишив цього разу свій відгук про ДТП та суд у Фейсбуці.

-  Друзі, я думаю всі ви знаєте наскільки я терплячий і як спортсмен, і як особистість. За весь час коли я займався спортом, виступав на змаганнях, я читав та чув різні коментарі та думки про себе, я спокійно та з розумінням все сприймав. Готовий змиритися з критикою та наклепами щодо себе, проте обливати брудом та брехнею найдорожчу мою людину я не дам. Моє життя докорінно змінилося після ДТП, що сталося 14.11.2018 року. Я не такий як був колись, хоч як не намагаюсь відновитись. Коли лежав в лікарні мої рідні довго не говорили мені про аварію. Тільки після першого курсу реабілітації (через місяць після ДТП) сказали, що більше немає тата, що на змагання, які як я собі думав, вже відбулися і там я отримав травму руки, я так і не потрапив. Я злився, ображався чому мені всі підігрували і не говорили правди одразу, але зараз я їх розумію і дякую їм за те. Я багато думав чому так сталося? Що трапилося? Я пам‘ятаю як ми їхали з татом, за м. Дубно в придорожньому кафе ми пообідали поки чекали Андрія Пушкаря. Його привезла дружина Світлана Пушкар. Ми сіли в автомобіль мого тата: тато за кермо, я на пасажирське переднє сидіння, Андрій на заднє пасажирське сидіння. Так ми їхали не довго, далі в моїй пам‘яті палата реабілітаційного центру.
На мою маму звалилося відразу все: і похорон тата, і думки як рятувати мене, і переживаня за здоров‘я сестри, яка на той момент була вагітна. Про хід розслідування справи вона не думала взагалі.
В мене не брали свідчень, коли велося перше розслідування ДТП, через заборону лікарів. Маючи достатньо доказів і показань інших свідків 31.01.2019 прокуратурою Рівненської області прийнято рішення про закриття кримінального провадження на підставі п. 5 ч. 1 ст. 284 КПК України, у звязку зі смерттю водія Жох С.В. В грудні 2019 року Світлана Пушкар подала позовну заяву про оскарження даного рішення. Після повторного досудового розслідування з врахуванням моїх свідченнь та проведенням додаткових експертиз, 21.02.2020 повторно прийнято рішення про закриття кримінального провадження за тією ж статею.
Ще хочу від себе подякувати всім людям за фінансову допомогу на моє лікування та реабілітацію. Кошти надходили на картку мами, від спортсменів з Vendetta-50, та від небайдужих громадян із-за кордону, про які писала Світлана Пушкар. Проте сума була значно меншою ніж зазначалося.
Щодо ряду запитаннь, які виникають читаючи дописи Світлани, можу відповісти на основні. Слідчі допитували Світлану Пушкар та всіх свідків які були на місці ДТП, їхні покази є в матеріалах справи. На хід розслідування я не маю ніякого впливу, адже моєї вини в цій ситуації немає. Так, я співчуваю Світлані та її сину, розділяю її втрату. Андрій був моїм другом, наставником, ніколи не вважав його своїм конкурентом. Моя мама підтримувала зв‘язок з дружиною Андрія коли я був в реанімації і на початку реабілітаційного періоду. Потім Світлана перестала відповідати на дзвінки, і змоги поговорити з нею особисто я не мав. На сьогодні це вся правда про ту страшну подію.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також