Кого і чому дратує «Вуличне радіо»

2213 1

Ми у соцмережах:

Кого і чому дратує «Вуличне радіо»

З листопада в Рівному на десяти зупинках громадського транспорту працює «Вуличне радіо». Ідея належить тернопільському бізнесмену Олегу Нитці, який отримав відповідний дозвіл від міської влади. Тож тепер, очікуючи на транспорт на цих зупинках, люди слухають музику, новини і рекламу. І хоча більшості з них це не заважає, знайшлися критики вуличної аудіореклами, які вимагають заборонити її у місті. Натомість підприємець стверджує, що це — лиш підступи конкурентів.

 На сьогодні «Вуличне радіо» географічно охоплює практично все місто, адже лунає на зупинках, де завжди багато людей. Це зупинки громадського транспорту на Луцькому кільці, Боярці, біля супермаркету «Макарон» на Макарова, на вулиці Соборній, біля «Політону», на залізничному вокзалі, на площі Перемоги та ще дві — біля центрального автовокзалу та «Чайки».

Володимир Хомко, міський голова Рівного:
— Я дав згоду на розміщення такого виду зовнішньої реклами в місті, тому що ставлюся до цього позитивно. Місто не витратило на це ні копійки, натомість отримало безкоштовну можливість оголошувати корисну для рівнян інформацію. Наприклад, що стосується тарифів чи термінових оголошень, рішень міської влади. Тепер нам не потрібно звертатися в газети, щоб зробити важливе для рівнян оголошення, ми його можемо безкоштовно поширити за допомогою цього ресурсу. А якщо для когось воно працює заголосно — нема проблем, перенесемо в інше місце або зменшимо звук.
Договір про розміщення аудіореклами був укладений між Олегом Ниткою та тролейбусним управлінням Рівного, яке надало 10 електроопор на зупинках громадського транспорту для підключення до них ретрансляторів. За їхню оренду щомісяця підприємець сплачує 85 гривень за один стовп, загалом — 850 гривень.
Валентин Ткачук, начальник тролейбусного управління:
— Договір про оренду діє рік — до 1 листопада 2018 року. Щодо того, що вуличне радіо нібито заважає рівнянам, то тут складно погодитись. Наші водії, які щодня їздять містом і зупиняються на зупинках, де воно працює, стверджують, що більшості пасажирів це подобається. Грає легенька українська музика, трохи реклами, чим погано? Скарг на вуличне радіо в управління від жителів міста не надійшло жодної.
Щоправда, на сайті Рівненської міської ради нещодавно була розміщена петиція автора Едуарда Палецького, в якій він вимагає заборонити аудіорекламу на зупинках у Рівному. Вона вже набрала більше ста підписів. На жаль, на дзвінки автор петиції не відповідає, тож почути його аргументи, чому слід заборонити «Вуличне радіо» у Рівному, не вдалося почути.

Якщо петиція про заборону аудіореклами на зупинках набере достатню кількість голосів, Володимир Хомко пообіцяв влаштувати опитування жителів міста, щоб з’ясувати, чи подобається їм вуличне радіо. І за його результатами й буде приймати остаточне рішення.

Коментар Олега Нитки, який запатентував «Вуличне радіо» і пропонує такий вид інформаційно-рекламної послуги не тільки у Рівному:

— Вуличне радіо вже понад 8 років працює в Тернополі, 6 років — у Чернівцях, ми вже є у Кропивницькому, Умані, Кременчуку, Хмельницькому, Івано-Франківську. Як тільки починали працювати в якомусь місті, завжди знаходилося декілька критиків. Вважаю, що все це — робота конкурентів, у тому числі розміщення петицій про заборону аудіореклами. Я би й сам не проти поспілкуватися з авторами цих петицій, але знайти і зв’язатися хоча б з одним із них не вдалося. Чи не виглядає це дивним?
«Вуличне радіо» розпочало свою роботу в Рівному, щоб запропонувати якісну і доступну для бізнесу рекламу. Наші розцінки надзвичайно низькі — 2 копійки за секунду трансляції. А для Рівного на початку нашої роботи ми усім підприємцям даємо знижку на розміщення реклами до 60%. А це на сьогодні найнижча ціна на трансляцію рекламного аудіоролика. Ціна на розміщення реклами в конкурентів може сягати від 50 коп. до 4 грн. за секунду. От і думайте, кому невигідна наша присутність у місті?
Зауважу, що у вже закономірному процесі становлення нашого проекту не стало винятком і місто Рівне, хоч «Вуличне радіо» тут працює тільки з листопада. Як виявилося, й тут є охочі формувати «потрібну» думку в людей…
Вуличне радіо для міста — це безкоштовна система оповіщення у разі катаклізмів. З моменту настання надзвичайної ситуації ми передамо про неї інформацію слухачам вже за 5 хвилин. Ми співпрацюємо з поліцією, надаючи можливість розміщувати важливі оперативні оголошення. Окрім того, співпрацюємо на неприбутковій основі з органами місцевого самоврядування, надаючи можливість їм безкоштовно використовувати наші ретранслятори для озвучення рішень міської ради, виконкому й інших.
До нас нерідко звертаються люди, яким потрібна матеріальна допомога. Наприклад, ветерани АТО та волонтери в Рівному звернулися з проханням оголосити збір коштів на лікування пораненому на Донбасі. То ми не тільки в Рівному оголосили такий збір, а й по всіх містах, де є «Вуличне радіо».
Саме таким чином ми назбирали гроші на лікування і дівчинці — загалом 250 тисяч гривень, і 10 тисяч доларів онкохворому хлопчику на операцію.
Щодо того, що «Вуличне радіо» працює надто голосно, то з такими скаргами безпосередньо до нас в Рівному не зверталися жодного разу. Кожні 15 хвилин на «Вуличному радіо» транслюються контакти нашого Рівненського представництва, в тому числі телефони. В кожному місті маємо технічних працівників, які при надходженні такої скарги зобов’язані вже за 30 хвилин виїхати на місце і стишити трансляцію за присутності скаржника. Та й не розміщуємо ми радіо на зупинках, які знаходяться безпосередньо біля житлових будинків. Вуличне радіо працює з 8.00 до 21.00, в ранкові та вечірні години на 25% тихіше від денного ефіру.
«Вуличне радіо» — відкрите для місцевих музикантів та поетів і ніколи їм не відмовимо в безкоштовній трансляції їхніх творів. Вуличне радіо доволі інформативне, ми передаємо щоденно оновлені свіжі новини рівного , у нас є цікаві передачі, присвячені відомим українцям.

Голос народу

На багатолюдній зупинці поблизу «Політону» ми запитали рівнян, як вони ставляться до вуличного радіо і чи не заважає воно людям, які очікують транспорт.
 
Дарина, 19 років:
— Якщо по радіо звучить музика та інформація, яку нормально сприймає і молодь, і старші люди, то я — тільки «за». Це піднімає настрій. Це цікаво та й корисно, якщо мова йде про події, що відбуваються в місті, якісь анонси.
Володимир, 29 років:
— Я й не помічаю, що це радіо є, бо рідко його слухаю. Автомобілі створюють такий вуличний шум, що розібрати, що там говориться, не можна. Можливо, де спокійніший рух транспорту, воно і було б корисне. Особливо, якби по ньому транслювали щось позитивне, наприклад, українську музику.
Ірина, 34 роки:
— До радіо ставлюся нормально. Інколи отак, очікуючи на свій транспорт, можна почути корисну інформацію, яку не встигаємо слухати вдома. Насамперед це новини, але не реклама — її вдосталь у нашому місті. Я вважаю, що поява вуличного радіо в нашому місті — позитивна тенденція.
Казимир, 75 років:
— У дитинстві мені подобалося вуличне радіо. Пам’ятаєте, такі «дзвіночки» висіли на стовпах? Проте зараз хочеться тиші й спокою.
Віталій, 40 років:

— Таке радіо мені не заважає. Я на одному місці не стою, по місту пересуваюсь переважно на власному автомобілі.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також