Кого з кандидатів у президенти найбільше цікавить рівненський електорат?

2366 0

Ми у соцмережах:

Колаж - видання Слово і Діло

Зацікавленість тим чи іншим регіоном кандидатами у президенти можна оцінювати кількома речами: приїздами та розміщенням реклами. Громадянська мережа ОПОРА зібрала дані, хто на Рівненщині найбільше рекламується та хто з кандидатів найчастіше приїздив.

На білбордах, повідомила ОПОРА, найчастіше зустрічається агітація кандидатів Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Олега Ляшка, Руслана Кошулинського, Володимира Зеленського і вже екс-кандидата Андрія Садового.

Північний виїзд з Рівного

 

 

«Такі матеріали були зафіксовані у всіх районах області. Окрім цього, друковану агітацію поширювали через інформаційні намети у всіх районах області. Зокрема, виявлені намети кандидатів у президенти Петра Порошенко, Юлії Тимошенко, Анатолія Гриценко, Олега Ляшка», - розповів координатор спостереження ОПОРИ за виборами у Рівненській області Михайло Балик.

З початку лютого 2019 року Рівненщину відвідало 9 кандидатів на посаду Президента:

-         4 лютого відбувся візит до Рівного Андрія Садового, який на той час був кандидатом;

-         5 лютого місто Рівне відвідав Валентин Наливайченко;

-         6 лютого Валентин Наливайченко відвідав також Здолбунів та Млинів;

-         13 лютого Рівне та село Мізоч Здолбунівського району відвідав Руслан Кошулинський;

-         14 лютого з концертом Студії «Квартал 95» виступив Володимир Зеленський;

-         27 лютого відбулася зустріч Олега Ляшка з виборцями у Рівному;

-         5 березня – візит Олександра Шевченка до Рівненської АЕС у місті Вараш;

-         6 березня у Рівному побував Анатолій Гриценко;

-         7 березня Рівненщину відвідав Віталій Скоцик;

-         9 березня у Рівному відбулася зустріч з Юрієм Дерев’янко.

-         сьогодні та вчора в області знову – Руслан Кошулинський.

Типовими порушеннями виборчого законодавства у лютому було розміщення агітаційної продукції без вихідних даних, розміщення у друкованих ЗМІ політичної реклами без відповідного маркування та порушення правил благоустрою (розміщення агітаційних матеріалів у заборонених Законом «Про рекламу» місцях.). Крім цього, зафіксовано пошкодження агітаційних матеріалів кандидатів, повідомляє ОПОРА.

«Згідно з інформацією Головного управління Національної поліції у Рівненській області, впродовж січня-лютого до поліції Рівненської області надійшло 59 звернень (43 з яких – в лютому 2019 року) щодо правопорушень, пов’язаних із президентськими виборами, - розповіла  громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Марія Цип’ящук. – 8 фактів таких правопорушень зафіксовано співробітниками поліції самостійно. За результатами розгляду матеріалів, 46 фактів розглянуто в порядку ЗУ «Про звернення громадян», тобто – не знайдено підстав для відкриття кримінального чи провадження про адміністративне правопорушення».

Складено та направлено до суду 22 протоколи про адміністративні правопорушення, 18 з яких -  за розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) друкованих матеріалів, які не містять вихідних даних та два – за порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином та ще два протоколи – за «дрібне хуліганство».  

У Єдиному державному реєстрі опубліковано 7 судових рішень за результатами передання матеріалів адміністративних справ. У шести з них правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності (5 – за ч.2 ст.212-13 КУпАП та 1 – за ч.1 ст. 212-14 КУпАП).

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також