Коли об'єктив плавиться…

1415 0

Ми у соцмережах:

Коли об'єктив плавиться…

Попросив вибачення у глядачів своєї нової виставки найвідоміший рівненський фотомитець Сергій Бусленко. За те, що відкриває експозицію саме на таку не найрадіснішу тематику. А відзняв Бусленко акції протесту в Києві, побувавши на самій "лінії фронту" на вул. Грушевського. Персоналку "Палаючий січень" він і представив публіці у підвальній фотогалереї "Час".

Попросив вибачення у глядачів своєї нової виставки найвідоміший рівненський фотомитець Сергій Бусленко. За те, що відкриває експозицію саме на таку не найрадіснішу тематику. А відзняв Бусленко акції протесту в Києві, побувавши на самій "лінії фронту" на вул. Грушевського. Персоналку "Палаючий січень" він і представив публіці у підвальній фотогалереї "Час". На столичному Майдані та "околицях" Сергій Бусленко з колегами був двічі. У тому числі й під час найгарячіших сутичок із палаючими шинами та світло-шумовими гранатами. Жодних шоломів чи бронежилетів з собою не брав, при цьому знімав усе, що відбувалося, у небезпечній близькості. Зокрема, фотограф згадує, що відчував, "як над головою летять кулі, які влучають у людей, що стоять поруч або позаду тебе". Зазвичай аполітичний митець говорить, що коли бачиш такі речі, залишатись байдужим неможливо.

 
— На цих фото багато вогню й диму. Але тут є люди на Майдані, які своїми вчинками показують приклад, які, я вважаю, є гордістю нації. Вони беруть відповідальність на себе за те, що відбувається, — говорить Сергій Бусленко. Відкриття експозиції відбувалося у відповідній до атмосфери світлин невеселій обстановці. Традиційного пригощання цукерками не було, а перед відкриттям виставки загиблих вшанували хвилиною мовчання. Колега Бусленка Едуард Хитрий, висловлюючи свою думку про експозицію, говорить, що у нашому місті знімати такий жанр, як репортаж, непросто, оскільки драматичні події, цікаві досвідченому майстру, у нас трапляються нечасто. Інші фотографи бажання автора виставки з власної ініціативи піддати небезпеці як своє здоров'я, так і недешеву техніку, вважають вчинком сміливим.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також