Коли сніг, до школи дітей не пускають. Бо валиться

1584 0

Ми у соцмережах:

Коли сніг, до школи дітей не пускають. Бо валиться

Близько 250 учнів у селі Борбин Млинівського району продовжують ходити до школи, яку ще торік думали закрити. Два класи у будівлі уже не використовують через їхній аварійний стан.

 Днями борбинці зареєстрували петицію на сайті облради з вимогою якнайшвидше розпочати будівництво нової школи та дитсадка. Проект на будівництво ж був розроблений ще кілька років тому. - Дах просів, усі стіни в тріщинах, у класи тече вода, на голови дітям та вчителям падає штукатурка. І при цьому всьому там навчається близько 250 учнів, які кожного дня з 8-ї ранку до 18-ї вечора наражають себе на смертельну небезпеку. Так, саме на смертельну, будемо називати речі своїми іменами, - зазначає автор петиції Руслан Ткач.Нас дуже довго годували обіцянками та пустими словами «ось-ось», «вже-вже», «в суботу» і «тільки будуть канікули». Зараз взагалі кажуть, що все добре і ніяких проблем нема. Настав час діяти, взяти приклад з інших громад та населених пунктів і просто не відпустити дітей до школи, щоб про нас дізнались не лише в районі і області, а у межах цілої країни.

Нагадаємо, що не пускали дітей до школи, перекривали траси і таки випротестували нові школи селяни Степангорода, Озерців Володимирецького району, Пісків Костопільського та Цепцевич Сарненського району. На петицію обласна влада відреагувала: пообіцяли виділити кошти на будівництво, як тільки буде зроблена проектно-кошторисна документація та оформлені документи на земельну ділянку. Усе це має зробити Острожецька ОТГ, в яку входить Борбин.

- У грудні, коли випав сніг, батьки не пускали дітей до школи, бо боялися, що сніг може обвалити дах, - зазначає голова ОТГ Тарас Гордійчук. – Але навчання відновилося, як тільки сніг розтанув. Діти вчаться у дві зміни, і зі сторони батьків є розуміння. Наразі ми виготовляємо документи на землю та віддали на коригування проектно-кошторисну документацію. За підрахунками, будівництво школи-дитсадка коштуватиме 80 млн. грн. Якщо все буде добре, у серпні-вересні можна буде розпочинати будівництво. Триватиме воно років три, тож на той час укріпимо стару будівлю, аби вона ще трохи протрималася. До речі, нове приміщення вирішить проблему із дошкільнятами у селі. Їх наразі близько сотні, а дитсадка немає. Окрім того, у селі є приріст населення.

Зазначимо, що цього року на Рівненщині продовжать будувати школи у загаданих селах Озерці, Степангород, Цепцевичі, а також у Старому Селі Рокитнівського району. За словами начальника обласного управління освіти Григорія Таргонського, потребують також нових шкіл учні сіл Чабель та Вири на Сарненщині, а також Березового на Рокитнівщині.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також