Коли соціальне дистанціювання марне

722 0

Ми у соцмережах:

Коли соціальне дистанціювання марне

Американські вчені зазначають, що в деяких випадках рекомендації щодо дотримання соціального дистанціювання можуть виявитися марними. Ідеться про перебування просто неба, коли навіть слабкий вітер може перетворити рекомендацію ВООЗ на даремну пораду.

Соціальне дистанціювання було введено згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я. Вважається, що цей захід дозволяє уникнути зараження коронавірусом, якщо дотримуватися дистанції в 1,5–2 метра. Але вже при легенькому вітерці протягом 5 секунд вірусні частинки після чхання можуть поширитися на 6 метрів. При сильному вітрі швидкість і відстань поширення вірусу збільшується.

При цьому вчені нагадують, що вірусні частинки можуть залишатися в повітрі до 12 хвилин після гучної розмови в цьому місці людини, що інфікована COVID-19. Також фахівці зазначають, що в основній групі ризику перебувають діти і дорослі невисокого зросту. Річ у тім, що для них існує ризик потрапити у вірусну «хмару» через особливості осідання мікрочастинок, що знаходяться в повітрі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також