Коли відремонтують дорогу до Гути

1042 0

Ми у соцмережах:

Коли відремонтують дорогу до Гути

У напрямку від Костополя до Гути, найвіддаленішого села громади, асфальтована дорога закінчується у селі Малий Мидськ. Далі - 12 км напівзруйнованої бруківки. Ця частина дороги, до слова, рівненського обласного підпорядкування, давно і гостро потребує ремонту.

Після того, як Гута увійшла до Костопільської громади, міська рада, аби зрушити процес ремонту дороги з мертвої точки, передбачила на цей ремонт у своєму бюджеті 10 млн гривень. Ці кошти мали стати внеском громади у фінансування ремонту дороги, який має провести своїм коштом обласна влада.

Усього на ремонт 12 км дороги від Малого Мидська до Гути та на ремонт дороги у самому селі Гута потрібно не менше 70 млн гривень. Однак зараз, у середині року, немає гарантії того, що кошти з бюджету області надійдуть. Тож тепер постало питання, як зарадити проблемі за 10 мільйонів з міського бюджету, яких на все не вистачить – хіба на ремонт дороги від центру Гути до кінця села.

- На останній сесії Костопільської міської ради було вирішено виділити 8 млн гривень як субвенцію бюджету Рівненської області на ремонт цієї дороги з умовою, що обласна рада виділить кошти. Якщо їх не буде, уся сума залишиться у нас, в міському бюджеті. Тобто ми не полишаємо намірів зробити фінансовий внесок у ремонт дороги до Гути, але у ситуації, що склалася, ми своїми бюджетними коштами не ризикуємо і зможемо їх використати тут, на потреби громади, - прокоментував рішення в.о.першого заступника міського голови Костополя Олексій Кособуцький. 

За повідомленням Костопільської міської ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також